Ono što ovom paprikašu daje odličan ukus, jesu začini. Ali ako niste ljubitelji pikantne hrane slobodno izbacite ljutu alevu papriku. Sastojci: 6 većih glavica crnog luka2 čena belog luka2 šargarepe2 paradajza2 babure3-4 krompiraljuta mlevena paprika po ukususupena kašika masti ili ulja1 kg svinjskog mesa od plećke½ kg junećeg mesa od…
Sastojci (4 Porcije) 2 glavice. crnog luka2 čena belоg luka1 krastavac1 limun500 g paradajza1 paprika20 ml maslinovog ulja300 g pelataso, biberbosiljak Priprema Svež paradajz potopite u ključalu vodu na 2-3 minuta. Ohladite ga, oljuštite mu koru i krupno iseckajte. Potom ga stavite u blender sa belim lukom i pelatom. Kada…
Sastojci (4 porcije) 5 g aleve parike350 g crnog luka10 brašna200 l crnog vina50 l paradajz pireaso, biber1,5 kg goveđeg mesa4 kom. belоg luka100 suvih šljiva250 šampinjona5 začinskog bilja10 l ulja Priprema U loncu izdinstajte crni luk isečen na sitne kockice, potom dodajte šampinjone i meso isečeno na kocke (koje…
Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom. Sastojci: 2 glavice crnog luka750 g teletine bez kostiju2 kašike brašna1 dcl supe1 dcl belog vinaso, biber, lorber, majčina dušica, peršun2 kašike pirea od paradajza100 g šampinjona Priprema: U…
Krem supa sa piletinom, knedlicama i muskatnim oraščićem, osvojiće vas svojim fantastičnim ukusom. Sastojci: - 1 l bistre pileće supe - 150 gr barene piletine - 50 gr putera - 50 gr brašna - 150 gr graška - 100 ml neutralne pavlake - 2 žumanca - so, biber - muskatni…
Sastojci: 350 gr krompira1 luk1 manji krastavac1 veza blitve50 gr puterakocka za supu od povrćaso i biber Priprema: Oljuštite povrće i sitno iseckajte. Dinstajte ga na ugrejanom puteru dok ne omekša. Izmiksujte ga u blenderu. Nalijte vodom (nešto manje od 1 litre) i dodajte kocku za supu. Posolite i pobiberite…
Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna. Sastojci: 500 gr junetine3 glavice luka3 dcl crnog vina50 gr puterauljeso i bibernekoliko zrna kleke2 lista lorbera1 kašika brašna Priprema: Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte…
Sastojci: 2 bataka5 većih krompira1 šargarepa1 mladi lukmalo peršunamastso Priprema: Dok se u šerpi kuvaju bataci na laganijoj vatri, sečemo krompire, šargarepu, mladi luk i peršun. Kad se meso skuva, dodati povrće, kašiku masti i dva paradajza sitno iseckana (može i pola šolje soka od paradajza) i naliti vodom. Kuvati…
Sastojci: 400 gr svinjskog ili junećeg mesa1 glavica crna luka2 čena belog luka2 šargarepe100 gr celera500 gr krompira2 dcl soka od paradajza1 dcl belog vina1 list lovorasomleveni bibermleveni korijander1 kašika mlevene crvene paprikeulje7 dcl vodeZa noklice1 jajeso4 kašike gazirane vode5-6 kašika brašna Priprema: U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja…
Za ovaj paprikaš vam ne treba puno vremena, a možete ga služiti uz omiljenu testeninu ili sa pire krompirom. Sastojci: belo mesosuvi biljni začinbibermalo mlevene crvene paprikeparadajz sokpečurkemalo slaninecrni i beli luk Za zapršku: kisela pavlaka1 kašika prašna Priprema: U šerpi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte sitno…
Vodič za gastronomiju i turizam kroz Zaboravljena jela Srbije predstavlja vam specijalitete domaće kuhinje i turističke atrakcije predela u kojima su nastali. U okviru projekta Zaboravljena jela Srbije, obilazimo našu zemlju, istražujemo veličanstvene predele i probamo autentične ukuse. Put nas vodi u Banat… Sastojci: 300 g junetine1 glavica luka2-3 šargarepe2…
Ako volite topla jela, ova čorba sa lukom će vam sigurno prijati. Posebna ukus joj daje parmezan. Probajte! Sastojci: 3 glavice crnog luka 1,2 l mleka 100 g rendanog parmezana 2 kašike brašna suvi začin ulje, so, biber krutoni Priprema: Luk narendajte što sitnije ili ga sameljite, pa ga propržite…

Možda će vas interesovati i...