Učitava se...
Sastojci: 400 gr svinjskog ili junećeg mesa1 glavica crna luka2 čena belog luka2 šargarepe100 gr celera500 gr krompira2 dcl soka od paradajza1 dcl belog vina1 list lovorasomleveni bibermleveni korijander1 kašika mlevene crvene paprikeulje7 dcl vodeZa noklice1 jajeso4 kašike gazirane vode5-6 kašika brašna Priprema: U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja…
Za ovaj paprikaš vam ne treba puno vremena, a možete ga služiti uz omiljenu testeninu ili sa pire krompirom. Sastojci: belo mesosuvi biljni začinbibermalo mlevene crvene paprikeparadajz sokpečurkemalo slaninecrni i beli luk Za zapršku: kisela pavlaka1 kašika prašna Priprema: U šerpi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte sitno…
Vodič za gastronomiju i turizam kroz Zaboravljena jela Srbije predstavlja vam specijalitete domaće kuhinje i turističke atrakcije predela u kojima su nastali. U okviru projekta Zaboravljena jela Srbije, obilazimo našu zemlju, istražujemo veličanstvene predele i probamo autentične ukuse. Put nas vodi u Banat… Sastojci: 300 g junetine1 glavica luka2-3 šargarepe2…
Ako volite topla jela, ova čorba sa lukom će vam sigurno prijati. Posebna ukus joj daje parmezan. Probajte! Sastojci: 3 glavice crnog luka 1,2 l mleka 100 g rendanog parmezana 2 kašike brašna suvi začin ulje, so, biber krutoni Priprema: Luk narendajte što sitnije ili ga sameljite, pa ga propržite…
Najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali! Spremate ukusnu domaću supu, a nemate rezance. Ništa zato. Uz pomoć ovog recepta napravićete najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali, piše Stvar ukusa. Sastojci: 1 jaje oko 3 kašike griza malčice ulja pola kašičice suvog začina Priprema: U tanjir razbijte…
Sastojci: 500 g telećeg ribića1 glavica crnog luka2 krompira1 koren peršuna1 mali celer2 šargarepe2 kašike brašna1 kocka juneće supe1 čaša kisele pavlake1 žumanceperšunov listbiberso Priprema: Crni luk sitno iseckati. Povrće očistiti i iseckati na kockice. Meso takođe iseći na kockice. Zagrejati malo ulja i izdinstati iseckan crni luk da postane…
Ovaj put predstavljamo vam jedno pomalo zaboravljeno jelo koje nam dolazi iz vojvođanskog Banata i deo je tamošnje tradicionalne kuhinje. Sastojci: 300 g junetine1 glavica luka2-3 šargarepe2 dl pelata4-5 čenova belog luka1 l pivamalo krtole celeramalo brašna2-3 lista lovoraso, biberđumbir Priprema: Junetinu isecite na kocke, uvaljajte u brašno i propržite…
Sastojci: 400 gr svinjskog ili junećeg mesa1 glavica crna luka2 čena belog luka2 šargarepe100 gr celera500 gr krompira2 dcl soka od paradajza1 dcl belog vina1 list lovorasomleveni bibermleveni korijander1 kašika mlevene crvene paprikeulje7 dcl vode Za noklice1 jajeso4 kašike gazirane vode5-6 kašika brašna Priprema: U ekspres loncu na 2-3 kašike…
Sastojci: 1 glavica luka500 gr pečuraka1-2 ljute papričice50 ml soja sosa4 kašike vinskog sirćeta300 gr nudli ili špagetazeleno povrće ili začinske trave po izborususamsusamovo uljeso i biber Priprema: Zagrejte ulju u šerpi sa dubokim dnom pa prodinstajte očišćen i sitno naseckan luk. Posolite i pobiberite pa dodajte očišćene i naseckane…
Ručak koji će oduševiti celu porodicu. Sastojci: 250 g zelene paprike250 g žute paprike250 g crvene paprike3 glavice crnog luka600 g paradajza125 g slanine3 kašike maslinovog ulja1 kašičica slatke crvene mlevene paprikesobiber4 debrecinske kobasice (po ukusu) Savet unapred: Ovaj recept možete vrlo jednostavno izmeniti i spremiti ga za 6 porcija.…
Ova supa je jednostavna za pripremu, a odlična je kad su visoke temperature jer je možete jesti i hladnu. Sastojci: 400 grama tikvice2 dl punomasnog kravljeg mleka1 kašika slanog maslaca1 kašika belog pšeničnog brašna1 i po kašika seckanog peršuna80 grama kisele pavlake8 dl vode1 kašika mešavine suvih začina Priprema: Očišćene…
Savršen ručak za gurmane, oduševiće vaše ukućane. Sastojci: Za gulaš 700g luka isečenog na rebarca600g junećeg mesa od šola½ dl ulja1,5 l povrtnog bujona1 kašika slatke začinske paprike2 kašike brašnaSo i biber Za knedle ½ kg kuvanog krompira1 jaje250g oštrog brašna1 kašičica soliPrstohvat biberaZa dekoracijuSvež peršun Način pripreme: U šerpi…

Možda će vas interesovati i...