Riba pečena na pari je vrlo ukusna i zdrava! Viralni snimak u kojem legendarna pevačica Josipa Lisac priča kako rado kuva, a poseban specijalitet joj je "štuka u šlagu" nasmejala je mnoge. Međutim, ako ste pomislili da se ona to samo našalila i da takav recept ne postoji, grdno ste…
Ukoliko su pastrmke prevelike možete ih zaseći i u džepove ubaciti tanke kolutove limuna. Odlična ideja i za ručak i za večeru. Pastrmka je jedna od najomiljenijih riba u našim krajevima. Njeno belo, posno mesno je veoma nežno pa se priprema lako i brzo. Poseban su specijalitet takozvane losos pastrmke,…
Sastojci 4 kom. belоg luka1000 g lososa50 ml limunovog soka10 g peršunovog lista5 g soli3 g vegete Priprema lososa iz rerne Meso nauljite, posolite, pobiberite, začinite iseckanim belim lukom i peršunom i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga pecite meso u zagrejanoj rerni dok ne dobije rumenu boju. Servirajte…
Ovo jelo je odlično i sa pastrmkom, u tom slučaju koristite filete i odmerite količinu prema broju osoba na ručku. Potrebno: 1 kg šarana u šniclama5 sitnijih paradajza (može i zamrznut)2 krupne glavice luka (crveni ili žuti)4 šargarepe4 korena peršuna200 ml belog vina4 čena belog luka1 limunmaslinovo uljeso i biber…
Pastrmka je idealna riba za posni jelovnik! Evo odličnog recepta za ribu mariniranu u belom vinu i pečenu u rerni. Sastojci: 3 veće pastrmke100 g margarinanekoliko čenova belog lukaveza peršunačaša belog vinaso Priprema: Ribe očistite, operite, posolite i napunite margarinom izmešanim s istucanim belim lukom i peršunom. Tako pripremljene pastrmke…
Sastojci: oko 500 g krompira (neočišćena)250g svežih hlebnih mrvica1 jaje, lagano ulupano½ šolje (125g) kisele pavlakeFino naribana korica od 1 limuna, plus dodatni klinčići za posluživanjeSok od 1 limunapola kašike kapara, sitno seckanog180g toplo dimljenog lososa ili pastrmke1/3 šolje (50g) običnog brašnaSuncokretovo ulje za prženje¼ šolje (45 g) seckanih kornišona…
Sastojci 4 pastrmke (po 200 g)4 kašike limunovog soka150 g biljnog margarina 250 g pirinča 450 g tikvica 400 g šargarepe120 ml belog vinakari biber so Priprema 1. Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobi-berite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite…
Sastojci 6 većih šnicli šarana so 4 kašike ulja 3 glavice crnog luka 2 crvene paprike 2 kašike peršunovog lista biber 250 g pirinča 0.75 l supe Priprema 1. Šnicle šarana posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata. 2. U međuvremenu na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk.…
Sastojci 1 manja flaša piva2 šolje brašna1 kašičica praška za pecivo500 g fileta morske ribeso i biberbrašno za umakanjeulje za prženje Priprema 1. U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna, prašak za pecivo. Začinite solju i biberom. 2. Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u…
Sastojci 1 kg šaranauljebiber mlevenso4 čena belog lukaperšunov list100 ml beloga vina Priprema 1. Šarana iseći na filete, dobro posoliti i pobiberiti. 2. U činiju sipati pola male šoljice ulja, izdrobljen beli luk i seckan peršunov list. Sipati na ribu i dobro utrljati. 3. U dublju šerpu staviti papir za…
Sastojci 800 g glava i repova od šarana1 kuvana šargarepalimun ili sirćeso Priprema 1. Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. 2. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene…
Ljubiteljima ribe preporučujemo ovaj specijalitet za koji su potrebni fileti smuđa, pečurke po ukusu, crni luk, paradajz, belo vino, riblji bujon, maslinovo ulje, kisela pavlaka, limun, peršun... Za 4 osobe potrebno je: 4 fileta smuđa (svaki od 150 g), 150 g raznih pečuraka po ukusu, 2 glavice crnog luka, 100…

Možda će vas interesovati i...