Učitava se...
Ovo jelo je odlično i sa pastrmkom, u tom slučaju koristite filete i odmerite količinu prema broju osoba na ručku. Potrebno: 1 kg šarana u šniclama5 sitnijih paradajza (može i zamrznut)2 krupne glavice luka (crveni ili žuti)4 šargarepe4 korena peršuna200 ml belog vina4 čena belog luka1 limunmaslinovo uljeso i biber…
Pastrmka je idealna riba za posni jelovnik! Evo odličnog recepta za ribu mariniranu u belom vinu i pečenu u rerni. Sastojci: 3 veće pastrmke100 g margarinanekoliko čenova belog lukaveza peršunačaša belog vinaso Priprema: Ribe očistite, operite, posolite i napunite margarinom izmešanim s istucanim belim lukom i peršunom. Tako pripremljene pastrmke…
Sastojci: oko 500 g krompira (neočišćena)250g svežih hlebnih mrvica1 jaje, lagano ulupano½ šolje (125g) kisele pavlakeFino naribana korica od 1 limuna, plus dodatni klinčići za posluživanjeSok od 1 limunapola kašike kapara, sitno seckanog180g toplo dimljenog lososa ili pastrmke1/3 šolje (50g) običnog brašnaSuncokretovo ulje za prženje¼ šolje (45 g) seckanih kornišona…
Sastojci 4 pastrmke (po 200 g)4 kašike limunovog soka150 g biljnog margarina 250 g pirinča 450 g tikvica 400 g šargarepe120 ml belog vinakari biber so Priprema 1. Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobi-berite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite…
Sastojci 6 većih šnicli šarana so 4 kašike ulja 3 glavice crnog luka 2 crvene paprike 2 kašike peršunovog lista biber 250 g pirinča 0.75 l supe Priprema 1. Šnicle šarana posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata. 2. U međuvremenu na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk.…
Sastojci 1 manja flaša piva2 šolje brašna1 kašičica praška za pecivo500 g fileta morske ribeso i biberbrašno za umakanjeulje za prženje Priprema 1. U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna, prašak za pecivo. Začinite solju i biberom. 2. Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u…
Sastojci 1 kg šaranauljebiber mlevenso4 čena belog lukaperšunov list100 ml beloga vina Priprema 1. Šarana iseći na filete, dobro posoliti i pobiberiti. 2. U činiju sipati pola male šoljice ulja, izdrobljen beli luk i seckan peršunov list. Sipati na ribu i dobro utrljati. 3. U dublju šerpu staviti papir za…
Sastojci 800 g glava i repova od šarana1 kuvana šargarepalimun ili sirćeso Priprema 1. Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. 2. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene…
Ljubiteljima ribe preporučujemo ovaj specijalitet za koji su potrebni fileti smuđa, pečurke po ukusu, crni luk, paradajz, belo vino, riblji bujon, maslinovo ulje, kisela pavlaka, limun, peršun... Za 4 osobe potrebno je: 4 fileta smuđa (svaki od 150 g), 150 g raznih pečuraka po ukusu, 2 glavice crnog luka, 100…
Potrebno: 4 smuđa1 kg krompira1 dl pavlake1 manja glavica belog luka3-4 kašičice peršunovog listalimunov sokmešavina začina i biber po ukusu1 dl ulja50 g puteraso Priprema: 1. Ribu dobro očistiti, preliti je mešavinom ulja i limunovog soka, usoliti i utrljati sitno seckan beli luk. 2. Posuti je biberom i peršunovim listom,…
Potrebni sastojci: 1 šaran do 2 kg, kukuruzno brašno za paniranje, prezle, 3 jaja, suvi začin, 2 dl ulja za prženje, 1 dl ulja za preliv, 3 čena belog luka, peršunovo lišće i so Priprema: Očistiti šarana, odseći glavu i rep. Iseći ribu na komade debljine do 2 cm. Svako…
Sastojci 6 većih šnicli šarana4 kašike ulja3 glavice crnog luka2 crvene paprike2 kašike peršunovog listaso, biber250 g pirinča0.75 l supe Priprema Šnicle šarana posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata. U međuvremenu na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk. Dodati iseckanu papriku, peršunov list i biber, pa dinstati…

Možda će vas interesovati i...