Sastojci za 3 osobe 5 kom. bibera5 g čili praha100 g crnog luka300 g paprike10 g ruzmarina300 g šargarepe10 g soli5 g vegete1000 g svinjskog filea Priprema svinjetine sa čilijem Meso nauljite, posolite, pobiberite, začinite vegetom, karijem i ruzmarinom i ostavite da odstoji minimum sat vremena. Stavite meso u šerpu,…
Bosanski lonac je tradicionalno jelo koje su pravile domaćice širom bivše Jugoslavije, a ovo je proveren recept. Najlepši je da se pravi u zemljanoj posudi, a jelo se praktično sprema samo od sebe. Bosanski lonac je tradicionalno jelo, kako mu i samo ime kaže iz Bosne i Hercegovine. Nekada se…
Bilo koje meso ako kuvate u sosu od crvenog vina biće mekano kao duša. Nije lako uvek spremati meso jer može da ispade gumeno i tvrdo, ali sa ovim receptom nema greške. Koje god meso krenete da spremate ispašće mekano i sočno. Sos je predivan, a pravi se od vina,…
Neverovatno ukusne punjene paprike na turski način. Srpske punjene paprike se pune mlevenim mesom i pirinčem, ali isprobajte recept za turske koje se pune pirinčem. Pikantnim ih čini dve vrsta paradajz paste, pa su odlične i za one koji ne jedu meso, ali i ako želite malo laganiji obrok, a…
Rižoto je jedan od najbržih i najukusnijih jela u hladnijem periodu. Može se praviti na puno načina, sa različitim sastojcima i začinima. Najbolje je eksperimentisati sa sastojcima dok ne pronađete recept koji vam se najviše sviđa. Sastojci: 250g pečuraka200g dimljenog tofua1 crni luk1 šolja pirinča2 šolje pirinčanog mleka (bez šećera)…
Šnicle od pilećeg mesa u sosu, odličan predlog za ručak. Sastojci: – 500 g pilećih šnicli – 2 glavice crnog luka – 2 čena belog luka – 2 kašike brašna – 250 ml vruće vode – 1/2 povrtne kocke za supu – 200 ml pavlake za kuvanje – so, biber…
Sandra Pecić iz Trstenika je food blogerka koja na Instagramu deli savete o kulinarstvu, a među brojnim specijalitetima, slanim i slatkim, izdvaja se njen recept za ćufte. „U dubljem tiganju ispržim ćufte, pa ih u istom tiganju dalje kuvam u sosu od paradajza sa svim začinima i dodacima. Peršun ne…
Ovo je jedno od najpoznatijih jela meksičke kuhinje. Okosnica je tortilja od pšeničnog brašna. Postoji više vrsta burita, jer se mogu koristiti razne vrste nadeva. Dodaje se pasulj, povrće i mnogo začina. Priprema se jednostavno, a njegov ukus će vas prosto oduševiti. Sastojci: mleveno meso – 250 g, telećeluk –…
Donosimo vam recept za musaku s tikvicama, jednako ukusnu kao i ostale varijante ovog popularnog jela. Musaka je tradicionalno jelo koje nema ko ne voli. Pravi se od mlevenog mesa, krompira i jaja. Ali postoje različite varijante ovog jela, poput musake sa tikvicama, sa patlidžanom, sirom... Za koju god da…
Rižoto je, posebno u letnjim danima, uvek dobra ideja za ukusan ručak, a ovaj sa pečurkama će vas oduševiti na prvi zalogaj. Lako se pravi, a da pirinač ne bude suv, nego kremast koriste se puter i belo vino. Umesto belog vina možete da stavite bujon, ili da kombinujete ova…
Sastojci: 500 g račića (svežih ili kuvanih)60 ml maslinovog ulja15 ml Kikkoman Ponzu sosa sa limunom1 čen belog luka¼ kašičice bibera½ kašičice tucane ljute paprike (opciono) Čeri paradajz ili drugo povrće po željiSveži bosiljak Priprema: Račiće očistite tako što čete ukloniti ljušturu, glavu i nogice. Rep možete da ostavite ako…
Sastojci 500 kg pilećih grudi150 g pirinča5 g soli2 kom. tortilja Započni pripremu Izdinstajte pileća prsa sa belim lukom. Sa druge strane stavite pirinač da se obari u slanoj vodi. Stavite tortilju da se zapeče na tiganju, potom servriajte, dodajte izdinstanu piletinu, obaren pirinač i začinite po želji. Prijatno! izvor:maxi.rs

Možda će vas interesovati i...