Sastojci (2 osobe) 20 kom. svežeg kvasca500 g brašna100 g crvenog luka400 g mlevenog mesa200 g zelene salate10 g soli Priprema Pripremite hleb: razmutite kvasac u mlakoj vodi, dodajte kašičicu soli i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zamesite testo sa vodom, kvascem i brašnom, pokrijte ga i ostavite pola sata…
Ako nemate inspiraciju šta da pripremate za nedeljni ručak ili jednostavno na vreme želite da skupite ideje za prazničnu gozbu, onda je naš predlog carsko meso sa krompirom. Svinjski pauflek spada među jeftinije vrste mesa, ali ako se pripremi na pravilan način biće preukusno. Tajna je u kvalitetnoj pripremi mesa,…
Rolat od krompira,... jedan kompletan obrok,... krompir, meso i povrće... izvrsna za oko i za nepce... preporučam da se malo potrudite... a zauzvrat ćete da uživate u izvrsnom ukusu. Sastojci za Rolat od krompira Za podlogu80 -100 dkg. krompira20 dkg. tvrdog sirasoli po ukusu Premaz100g špenatamalo maslinova uljabiljni začin, somalo…
Sastojci 800 g svinjskog buta100 ml kari sosa Priprema Svinjsko meso bez kostiju isecite na dugačke komade. Začinite ga uljem i biberom, ali možete koristiti i ostale začine po vašoj želji. Urolajte meso u kari sos. Nakon toga svinjetinu nižite na roštiljske štapiće, te pecite na dobro zagrejanom tiganju ili…
U moru recepata za testeninu sa sirom izdvaja se jedan vrlo jednostavan. Za pripremu će vam trebati samo jedna posuda jer se sve zajedno kuva, pa će pasta biti neverovatno sočna i kremasta. Za razliku od drugih recepata, kod ovog se i testenina kuva u tiganju s drugim sastojcima –…
Sastojci: 100 g pirinča1 glavica luka2 čena belog luka1-2 kašike sitno seckane slanine1 glavica kiselog kupusaoko 1,5 kg mlevenog mešanog mesa najbolje od vrata (junetina i svinjetina)2 kašike sitno seckanog peršunovog lista1 jajemalo soli i bibera1 kašika suvog začinamalo ljute mlevene paprike1 lovorov listsuva rebarca ili kobasice1 kašika slatke mlevene…
Dakgangjeong je korejska sočna hrskava piletina, fino začinjena i neverovatno slasna, pa ne čudi što je voli ceo svet. Uz jedan trik sa Jutjuba svako je može spremiti da bude - prste da poližeš. Ovu korejsku piletinu obožava je i Mangči, simpatična kuvarica koja neumorno skuplja nove obožavaoce, a oni…
Slatki kupus je neizostavan deo zimske trpeze svake kuće, a po ovom jednostavnom receptu spremićete ga brzo i biće vrlo ukusan! Sastojci: 1 veća glavica slatkog kupusa 6 komada piletine2 glavice crvenog luka2 šargarepe3 krompira250 g pelatasuvi začincrvena paprikamediteranska mešavinaorigano, persunulje, so i biber Priprema: U lonac staviti malo ulja,…
Sastojci 3/5 kg pilećih bataka150 g kačkavalja200 g dimljene slanine Priprema Četiri pileća bataka sa unutrašnje strane zasecite po dužini i odstranite kosti. Unutrašnjost piletine posolite i pobiberite, zatim filujte slaninom ili šunkom i kačkavaljem. Komade mesa umotajte u aluminijumsku foliju i pecite na roštilju ili u zagrejanom tiganju bez…
Sastojci 5 g soli100 ml maslinovog ulja250 g pavlake600 g pilećeg filea50 g kikirikija Priprema Pripremite sos od kikirikija: mleveni kikiriki propržite na malo ulja, dodajte pavlaku i so i brzo umešajte. Još malo propržite, zatim isecite piletinu na kockice. Začinite je solju i biberom i dobro nauljite. Pecite je…
Sastojci (2 osobe) 400 g junećeg mesa1 kom. ljute paprikeso, biber Priprema Juneće meso posolite i pobiberite i dodajte ljutu papričicu. Promešajte i ostavite poklopljeno da stoji par sati u frižideru, idealno bi bilo preko noći. Napravite valjak od mesa dužine 20 cm i širine 2 cm, pa kroz njega…
Sastojci 600 g tikvica250 g krem sira150 g maslina10 ml maslinovog ulja2 jajeta4 čena belоg lukaso, biber Priprema Tikvice prepolovite i izdubite kašikom. Pripremite fil od sira i navedenih sastojaka, njime napunite tikvice, te ih pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Služite toplo uz čeri paradajz, parmezan…

Možda će vas interesovati i...