Sastojci za 4 Osoba/e 4 kom. belоg luka5 kom. bibera100 g crnog luka2000 g pilećeg filea300 g pirinča10 g soliZapočni pripremu Očistite piletinu, posolite je, pobiberite, začinite uljem i vegetom. U nauljeni pleh stavite piletinu, pirinač, očišćenu i iseckanu šargarepu. Stavite dublji pleh u zagrejanu rernu. Okrenite piletinu da bi…
Sastojci za 2 Osoba/e biberа40 g brašna100 g crnog luka350 g pileće džigericesoZapočni pripremu Na ulju ispržite sitno iseckan crni luk, dodajte komade pileće džigerice i dinstajte dok džigerica ne omekša. Zatim dodajte dve kašike brašna i oko 2 dl vode da se napravi sos. Posolite i pobiberite po ukusu…
Sastojci: 300 g mlevenog junećeg mesa iz Maxi mesare300 g mlevenog svinjskog mesa iz Maxi mesare1 kašičica soli1 jaje5o g prezli1 mali šalot ili ljubičasti luk, sitno seckan1 čen belog luka½ kašičice mlevenog bibera½ kašičice dimljene slatke paprike8 skuvanih prepeličjih jaja160 g Premia pršute150 g “Od naše zemlje” mladog kajmaka…
Sastojci za 1 Osoba/e 5 kom. bibera300 g svinjskog filea20 g senfa5 g soli20 ml ulja Započni pripremu Posolote meso sa obe strane, premažite ga senfom, na nauljeni dobro zagrejani tiganj stavite stek i pecite ga dva minuta, zatim ga okrenite štipaljkom za meso, pecite još dva minuta i pobiberite.…
TERIJAKI ĆUFTE1 kriška starog hleba60 ml mleka1 jaje1 kašika senfa450 g mlevene piletine1 kašičica bibera½ kašičice đumbira1 kašičica peršuna½ kašičice soli1 kašičica tucane paprike1 kašika susamaPrezle, po potrebi (oko 70g) Nekoliko kašika uljaNekoliko kašika Kikkoman teriyaki sosa sa pečenim belim lukom Pirinač za serviranje Priprema: Hleb iskidajte na komadiće pa…
Sastojci za 3 Osoba/e 250 g brašna 3 kom. jaja 300 ml mineralne vode 200 g kiselih krastavaca 50 ml majoneza 200 ml mleka 200 g paradajza 400 g pilećeg filea 3 g šećera 5 g soli 20 ml ulja Započni pripremu Umutite tri jaja, dodajte kiselu vodu, mleko i…
Sastojci: 200-250g penne testenina 100g plavog sira po želji 200g pancete sečene na komade 4 kašike javorovog sirupa 250ml neutralne pavlake za kuvanje so, biber maslinovo ulje za prelivanje nekoliko grančica tušta sveži ruzmarin po želji Priprema: Penne skuvajte u dosta posoljene kipuće vode. Dok se pasta kuva pripremite sos:…
Sastojci za 4 Osoba/e 3 kom. bibera200 ml mineralne vode1000 g junećeg mlevenog mesa2 kom. sode bikarbone5 g soli4 kom. tortilja Započni pripremu Pomešajte kiselu vodu sa dve kašičice sode bikarbone, solju i biberom. Dodajte to mlevenom mesu, pa umesite rukama. Ostavite da odstoji u frižideru sat vremena ili preko…
Sastojci za 2 Osoba/e 100 g crnog luka200 g paprike200 g spanaća300 g taljatela Započni pripremu Obarite spanać u slanoj vodi. Pripremite taljatele po uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih, dodajte spanać, naseckajte papriku i luk i servirajte. Uživajte u ovom obroku! Prijatno! izvor:maxi.rs
Ova savršena pasta je inspirisana pastom sa baby lignjama i čeri paradajzom koju smo jeli na Italijanskom primorju, bila je pravo uživanje za nepce. Nikada nisam videla tako male lignje, bukvalno su bile veličine kovanice od 1 dinara. Ja sam koristila Frikom smrznute i očišćene lignje, pa ih sekla na…
Sastojci za 4 Osoba/e 100 g čeri paradajza20 ml čili sosa100 g crnog luka100 g kačkavalja100 g pavlake50 g krastavca5 kom. ljute paprike20 ml majoneza500 g pilećeg filea150 g šargarepe12 kom. takosa200 g zelene salate Započni pripremu Iseckano pileće meso propržite sa svih strana. Isecite povrće i izrendajte kačkavalj, potom…
Sastojci za 3 Osoba/e 250 g brašna3 kom. jaja300 ml mineralne vode200 g kiselih krastavaca50 ml majoneza200 ml mleka200 g paradajza400 g pilećeg filea3 g šećera5 g soli20 ml ulja Započni pripremu Umutite tri jaja, dodajte kiselu vodu, mleko i ulje. Mešajte uz postepeno dodavanje brašna, pa dodajte malo soli…

Možda će vas interesovati i...