Sastojci 4/5 kg pilećih bataka70g muslija30ml maslinovog ulja20ml meda70g brašna1 čili papriicaso, biberaleve parike Priprema U posudi sjedinite brašno, musli, maslinovo ulje, sitno isečenu čili papriku, so, biber, med i slatku alevu papriku. Dodajte jedno jaje i dobro promešajte. U žitku smesu uvaljajte pileće batake i pržite ih na ulju…
Sastojci 1 celer1 paprika100g crvenog luka3 bela luka5 g čili praha2 feferone (ljute)400g paradajza iz konzerve500g junećeg mlevenog mesa500g pasuljapileći bujonso, biber, mlevena paprika1 šargarepa10ml ulja Priprema U dubljem loncu dinstajte na malo ulja sitno seckani crni i beli luk oko 10 minuta, dok luk ne dobije staklastu boju. Potom…
Sastojci1 zec (oko 1,5kg)1 beli luk200g crnog luka1kg krompiraso, biber200g šargarepe100ml ulja Priprema Potopite meso u vodu na dva sata, zatim ga isecite po želji. Isecite luk, krompir i šargarepu. Propržite meso oko 10 minuta sa obe strane. Dodajte sitno naseckani luk, začinite i sipajte dve šolje vruće vode. Dodajte…
Sastojci 1000 g brašna, 20 kom čili papričice, 2 kom. jaja, 200 ml jogurta, 500 g kačkavalja, 30 ml maslinovog ulja, 100 ml mleka, 1 kom. praška za pecivo, 300 g mlevenog mesa, 10 g origana, 2 g soli, 1/2 kom. svežeg kvasca, 2 g šećera Priprema Za testo je…
Sastojci (4 porcije) 250 ml belog vina40 g maslacaso200 g pavlake1000 g krompirabiberа1500 g fazana10 g vegete Priprema Fazana očistite i isecite na komade. Začinite ga solju, biberomi vegetom. Stavite ga u pleh na 40 g otopljenog maaslaca, pa pored poređajte kilogram oljuštenog krompira. Pecite na temperaturi od 180 stepeni…
Sastojci 5ml čili sosa 15g aleve parike 200 g kukuruza šećeraca so 400g pilećeg filea 2 kom paprike 8 kom tortilja Priprema Piletinu narežite na trakice ili kockice. Začinite je začinom po želji. Zagrejte tiganj sa malo ulja i pržite piletinu na srednjoj temperaturi dok ne bude pečena. Kada je…
U Italiji skoro svaka kuća ima svoju verziju za jelo od testenine i pasulja. Ipak, svi slede ona osnovna pravila kad bi da spreme čuveno jelo pastu fažol, odnosno fađoli, za koje kažu da se pravi "ni od čega". Pasta e fagioli, tj. pasta fažol, iliti fađoli je ukusno i…
Sastojci (3 porcije) 4 kom. belоg luka400 g pavlake50 g margarina600 g pilećeg fileabiberа2 kom. peršuna15 g prezliso20 g vegete Priprema Isecite pileće belo meso na šnicle, začiniti solju, biberom i vegetom po ukusu. Stavite margarin u šerpicu i rastopite ga. Svaku šniclu umočite u margarin i složite na pleh.…
Sastojci (3 porcije) 1 kom. belоg luka80g crvenog luka6 listova bosiljka6 listova nane1 kom. ljute paprike3g origana200 g paradajza300g plavog patlidžana150g tikvica Priprema Zagrejte tiganj, stavite malo maslinovog ulja i ubacite crveni luk, pržite dva-tri minuta, potom ubacite jedan iseckani patlidžan i tri male tikvice. Bilo bi dobro da su…
Sastojci (4 porcije) biberа100 g brašna2 kom. jajaso1 kg telećeg mesa (može i junetina, svinjetina...) Priprema Za ovaj bečki specijalitet potrebne su vam četiri velike goveđe snicle. Šnicle blago izlupajte tučkom za meso. Umutite dva jajeta, posolite i pobiberite. Šnicle uvaljate u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljate u…
Tartar biftek ili “steak tartare” je klasično jelo koje se priprema od sirovog mesa i služi hladno. Ovo jelo nosi različita imena u različitim zemljama, a ima i nekoliko načina pripreme. Sastojci (za 2 Porcije) 1 čen belоg luka, prstohvat biberа, 250 g bifteka, 100 g crnog luka, 1 kom.…
Sastojci: 1 manja tikvica1 veća šargarepa1 veća paprika4 čena belog lukaveza peršunovog lista2 jaja2 kašike prezli pune2 kašike brašnasoliulje Priprema: Tikvicu oljuštiti i narendati kao za jabuke. Šargarepu narendati na sitni na deo za koricu limuna. Papriku iseći na sitne kockice. Sve posoliti izmešati i ostaviti 10 min. Ocediti dobro…

Možda će vas interesovati i...