Ja sam veliki, stvarno veliki obožavalac museva. Obožavam kremasto penastu teksturu svaakog musa i potpuno mi je neshvatljivo da neko to uopšte može da ne voli. Čokoladni mus mi je poslastica broj jedan. Uvek bih ga napravila u specijalnim prilikama, kada hoću da se počastim, da razmazim sebe… Mus od…
Htedoh praviti bele mak štangle, ali kako se one prave sa gotovim krem korama koje ja nisam imala, a iskreno, nije mi se do prodavnice išlo reših napraviti samo mak štangle. Štagle se lako seku, mogu da budu i deo sitnih kolača. Sastojci za testo: 200 gr maslaca200 gr šećera1…
Ovo je još jedan Sale&Pepe recept. Izuzetno prefinjena i blaga poslastica jednostavnih sastojaka u vrlo zanimljivoj kombinaciji koju možete da poslužite svakome. Bila sam jako nezadovoljna dok sam spremala ovaj tatan, testo samo za sebe je potpuno bezukusno, kruške su mi se činile nedovoljno slatke i nedovoljno karamelizovane a preliv…
SastojciKora:200 g krupnije mlevenog keksa50 g kakaoa80 g šećera u prahu120 g otopljenog maslaca50 ml mleka Fil:180 g oljuštenih breskvi1 limun - sok50 g šećera u prahu200 ml slatke pavlake200 g krem sira80 g šećera u prahu1 kesica otopljenog želatina Glazura:200 g oljuštenih breskvi80 g šećera u kristalu30 g gustina100…
Italijani znaju šta rade sa svojom hranom. Stvarno su maheri u tome da od najjednostavnijih namirnica naprave savršene ukuse. Amaretti su jedan od najukusnijih keksića koje znam. Probala sam nekoliko puta da ih napravim, ali nikada nisam bila zadovoljna rezultatom. Ti recepti su uvek tražili da se badem sjedini sa…
Madlene su tako nežne i tako prefinjene. Uvek ih napravite kada želite da upotpunite popodnevnu kafu nečim posebnim. Na blogu sam ranije objavila recept za madlene sa ukusom pomorandže. To je recept koji može da bude osnova za dodavanje raznih ukusa – vanile, limuna i drugih aroma. Ali, ove čokoladne…
Najjednostavniji slatkiš za pripremu.Po originalnom receptu u ovu tortu idu lisnate kore i tada ukus podseća na krempite, međutim, u receptu koji sledi korišćen je keks kao podloga. Napoleonova torta se priprema bez pečenja, jednostavno i brzo, a ukus joj je jednostavno neverovatan. Sastojci: Baza: 250 g krekera sa kremom…
Pre nekoliko dana sam vam objavila recept za onaj divni kolač sa pistaćima i belom čokoladom. Moram da priznam da me takvi kolači zaista inspirišu. Obožavam tanke korice od belanaca i žuti fil, ma šta ko o tome mislio. Za mene je to prefinjeno i classy, šta da vam kažem.…
Medeno srce je jedan od starijih, izdašnih, sočnih i mekanih kolača. Ako volite kombinaciju cimeta i pekmeza odmah navalite. Pristupačan svima. Sastojci – mera šolja od 200ml: 2,5 šolje brašna1,5 šolja šećera1,5 šolja kisele vode ( ili mleka )1 šolja pekmeza od kajsije ( mada sam pravila i sa breskvom,…
Oni koji redovno prate moj rad verovatno su primetili kako umem da izbacim recept za neko jelo koje pripada keto ishrani, ishrani bez ugljenih hidrata, koju mogu da konzumiraju i dijabetičari. Pre otprilike 3 meseca su mi ustanovili da mi štitna žlezda ne radi dobro pa sam dobila lekiće i…
Ovaj desert može biti savršeno rešenje za novogodišnje ili danposle posluženje. Dovoljno je svečano i nesvakidašnje a opet zaista jednostavno za pripremu. Ukoliko nemate ovakve posudice, razlijte smesu u nekom većem keramičkom ili vatrostalnom pekaču i malo prilagodite vreme pečenja. Krem će po završetku pečenja još biti mekan i pudingast…
Profiterole su ništa više do princes krofne sa čokoladnim sosom preko. Ali, budite sigurni u to da će vam prirasti za srce, čak iako nikada niste voleli princes krofne. Za ovakve deserte su ključne dobre namirnice i dobro pripremljeni poslastičarski krem. Sa njim morate biti strpljivi i potpuno poslušni kada…

Možda će vas interesovati i...