Učitava se...
Blaga čorba od oslića nije ljuti, gurmanski specijalitet na kakav obično pomislimo kad spomenu riblju čorbu. Međutim, ne bi ga se postideli ni restorani sa najfinijim jelima! Sastojci: 500 gr hoki oslića500 gr krompira300 gr šargarepe2 krupne glavice luka2 kašike alkoholnog sirćeta3-4 lista lorberaso, biber, suvi začinperšunmaslinovo ulje (po želji)…
Ako ste ljubitelj kombinacije paste i morskih plodova, ovo je pravo jelo za vas! Sastojci: - 500g njoka skuvanih - 600g morskih plodova (može i zamrznutih) - 3-4 sardele (ili incuna) - čen belog luka - 3 supene kašike koncentrata paradajza - 2 dl. belog vina - malo seckanog peršuna…
Sastojci 1 glavica crnog luka 1 paprika 2 šargarepe 1 celer 1 paštnak šoljica graška šoljica boranije 1 šoljica pirinča maslinovo ulje suvi biljni začin so majčina dušica, ruzmarin, bosiljak 2 čena belog luka 600 g oslića 2 kašike brašna i prezli 1 kafena kašičica mlevene paprike peršunov list Priprema…
Sastojci 225 g svežeg kravljeg sira 1/2 šolje tunjevine iz konzerve 50 g majoneza malo bosiljka i ruzmarina biber 100 g prženih badema, lešnika ili susama Priprema 1. U oceđenu tunjevinu stavite usitnjeni kravlji sir i sve dobro promešajte. 2. Ovoj smesi dodajte majonez, začine i biber po želji i…
Sastojci 4 manja brancina, prstohvat soli, 2 kašičice suvog začina, 4 kašike limunovog soka, 4 kašike maslinovog ulja. Za prilog: 200 g kuvanog kukuruza, 200 g kuvanog brokolija, 100 g kuvane šargarepe, pečurke, malo soli, kašika maslinovog ulja. Priprema Ribu očistite, operite i dobro prosušite papirnim ubrusom. Spolja je posolite,…
Sastojci 1 kg oslića2 čena belog lukaglavica crvenog lukakriška hlebajaje Priprema Oslić prokuvajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi, potom odvojte od kostiju i stavite u posudu sa hlebom natopljenim s malo vode. Luk, i crveni i beli, naseckajte sitno, dodajte jaje, posolite i pobiberite po ukusu i…
POTREBNO JE: 800 g lignji, 500 g krompira, 1 luk, 2-3 čena belog luka, 50 ml maslinovog ulja, 100 ml belog vina, 100 g maslina, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica suvog začina. PRIPREMA: Lignje očistite, operite i prosušite papirnim ubrusom. Krompir ogulite, a luk narežite na četvrtine. U odgovarajuću posudu…
Sastojci 1 pakovanja makarona2 konzerve tunjevine1 manja glavica luka150 g rendanog kačkavaljačaša paradajz sokamalo uljaso, biber Priprema 1. Uključite rernu na 200C. 2. Skuvajte makorone u slanoj vodi. 3. U činiju umešajte tunjevinu, iseckan luk, paradajz sok, malo soli i bibera. Umešajte makarone kad budu gotove. 4. Pouljite tepsiju i…
Sastojci: 500 gr očišćenih lignji, po potrebi brašna, malo hlebnih mrvica, 100 gr ulja, po ukusu soli, preliv od 3 čena belog luka i veza peršuna sok od 1/2 limuna. Priprema: Lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine u posudu staviti dosta brašna i malo hlebnih mrvica lignje bogato…
Barem jednom nedeljno na vašem jelovniku treba da se nađe riba. Izbor je veliki, a evo predloga za najčešće korišćenu morsku ribu kod nas - oslić. POTREBNO JE 600 g oslića, 100 g kukuruznog brašna, 100 g pšeničnog brašna, 300 ml ulja, 2 čena belog luka, 200 ml maslinovog ulja,…
SASTOJCI: - 4 očišćene skuše - 2 kašičice senfa - 4 čena belog luka - ½ limuna - 2 dl belog vina - 1 veza peršuna - 1 kašičica suvog ruzmarina - 3 kašike maslinovog ulja - So - Biber PRIPREMA: Ukoliko je potrebno, očistite ribu, operite, pa poređajte u…
Sastojci 1 kg oslića 2 čena belog luka glavica crvenog luka kriška hleba jaje Priprema Oslić prokuvajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi, potom odvojte od kostiju i stavite u posudu sa hlebom natopljenim s malo vode. Luk, i crveni i beli, naseckajte sitno, dodajte jaje, posolite i…

Možda će vas interesovati i...