Ribu bi trebalo da jedemo često, kako kažu nutricionisti i lekari. Posebno “belu ribu”, odnosno vrste riba koje su zdravije, te izuzetno pogoduju našem zdravlju. Sam oslić bogat je zdravim masnim kiselinama koje povoljno utiču na naš nervni i kardiovaskularni sistem. Zbog toga se riba i preporučuje kao dobra hrana…
Blaga čorba od oslića nije ljuti, gurmanski specijalitet na kakav obično pomislimo kad spomenu riblju čorbu. Međutim, ne bi ga se postideli ni restorani sa najfinijim jelima! Sastojci: 500 gr hoki oslića500 gr krompira300 gr šargarepe2 krupne glavice luka2 kašike alkoholnog sirćeta3-4 lista lorberaso, biber, suvi začinperšunmaslinovo ulje (po želji)…
Ako ste ljubitelj kombinacije paste i morskih plodova, ovo je pravo jelo za vas! Sastojci: - 500g njoka skuvanih - 600g morskih plodova (može i zamrznutih) - 3-4 sardele (ili incuna) - čen belog luka - 3 supene kašike koncentrata paradajza - 2 dl. belog vina - malo seckanog peršuna…
Sastojci 1 glavica crnog luka 1 paprika 2 šargarepe 1 celer 1 paštnak šoljica graška šoljica boranije 1 šoljica pirinča maslinovo ulje suvi biljni začin so majčina dušica, ruzmarin, bosiljak 2 čena belog luka 600 g oslića 2 kašike brašna i prezli 1 kafena kašičica mlevene paprike peršunov list Priprema…
Sastojci 225 g svežeg kravljeg sira 1/2 šolje tunjevine iz konzerve 50 g majoneza malo bosiljka i ruzmarina biber 100 g prženih badema, lešnika ili susama Priprema 1. U oceđenu tunjevinu stavite usitnjeni kravlji sir i sve dobro promešajte. 2. Ovoj smesi dodajte majonez, začine i biber po želji i…
Sastojci 4 manja brancina, prstohvat soli, 2 kašičice suvog začina, 4 kašike limunovog soka, 4 kašike maslinovog ulja. Za prilog: 200 g kuvanog kukuruza, 200 g kuvanog brokolija, 100 g kuvane šargarepe, pečurke, malo soli, kašika maslinovog ulja. Priprema Ribu očistite, operite i dobro prosušite papirnim ubrusom. Spolja je posolite,…
Sastojci 1 kg oslića2 čena belog lukaglavica crvenog lukakriška hlebajaje Priprema Oslić prokuvajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi, potom odvojte od kostiju i stavite u posudu sa hlebom natopljenim s malo vode. Luk, i crveni i beli, naseckajte sitno, dodajte jaje, posolite i pobiberite po ukusu i…
POTREBNO JE: 800 g lignji, 500 g krompira, 1 luk, 2-3 čena belog luka, 50 ml maslinovog ulja, 100 ml belog vina, 100 g maslina, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica suvog začina. PRIPREMA: Lignje očistite, operite i prosušite papirnim ubrusom. Krompir ogulite, a luk narežite na četvrtine. U odgovarajuću posudu…
Sastojci 1 pakovanja makarona2 konzerve tunjevine1 manja glavica luka150 g rendanog kačkavaljačaša paradajz sokamalo uljaso, biber Priprema 1. Uključite rernu na 200C. 2. Skuvajte makorone u slanoj vodi. 3. U činiju umešajte tunjevinu, iseckan luk, paradajz sok, malo soli i bibera. Umešajte makarone kad budu gotove. 4. Pouljite tepsiju i…
Sastojci: 500 gr očišćenih lignji, po potrebi brašna, malo hlebnih mrvica, 100 gr ulja, po ukusu soli, preliv od 3 čena belog luka i veza peršuna sok od 1/2 limuna. Priprema: Lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine u posudu staviti dosta brašna i malo hlebnih mrvica lignje bogato…
Barem jednom nedeljno na vašem jelovniku treba da se nađe riba. Izbor je veliki, a evo predloga za najčešće korišćenu morsku ribu kod nas - oslić. POTREBNO JE 600 g oslića, 100 g kukuruznog brašna, 100 g pšeničnog brašna, 300 ml ulja, 2 čena belog luka, 200 ml maslinovog ulja,…
SASTOJCI: - 4 očišćene skuše - 2 kašičice senfa - 4 čena belog luka - ½ limuna - 2 dl belog vina - 1 veza peršuna - 1 kašičica suvog ruzmarina - 3 kašike maslinovog ulja - So - Biber PRIPREMA: Ukoliko je potrebno, očistite ribu, operite, pa poređajte u…

Možda će vas interesovati i...