SastojciPotrebno je:500 g zamrznutih očišćenih kalamara1 kašika oštrog brašna1 kašika kukuruznog brašna1 kašičica kukuruznog grizamalo solimalo maslinovog ulja PripremaKalamare ostaviti preko noći na sobnoj temperaturi da se odlede, zatim ih oprati i osušiti kuhinjskim papirnim ubrusom.Prženi kalamariU dubokom tanjiru pomešati oštro brašno, kukuruzno brašno, kukuruzni griz i so. U tu…
Jedna fantastična kombinacija. Oslić smo uvaljali u laneno i kukuruzno brašno i tako ga pekli, dobio je nekako poseban i drugačiji šmek, dok je rižoto od šampinjona i pirinča zaokružen neutralnom pavlakom i tako dobio onaj kremasti i izgled i ukus. Sastojci za 4 osobe: 4 oslića bez glave, težina…
Veliki broj ljudi od hobotnice pravi salatu, ali ako ste više za "standardniju" varijantu, ovo je jedan poprilično jednostavan način kako da pripremite hobotnicu sa krompirom u rerni. Potrebno 1 hobotnica (cca 2kg)1,5kg krompira2 glavice crnog luka1 beli luk1,5dcl belog vinaruzmarinlovormaslinovo uljeso, biber Priprema Ja sam uzeo već smrznutu hobotnicu,…
Popularan način pripreme ribe koja sadrži dosta proteina je u slanoj korici, ne samo zbog svog izgleda već i ukusa. Za savršen rezultat pripreme ribe u slanoj korici, važno je poštovati neka pravila i trikove: Korica od soli se priprema od mešavine soli i jaja: na kilogram soli idu dva…
Sastojci 800 g ribe100 g spanaća200 g čeri paradajza3 čena belоg lukabosiljak1 ml limunovog sokaruzmarin20 ml maslinovog uljaso, biberPriprema Operite i očistite ribu, pa je prosušite papirnim ubrusom. Napravite po tri reza na ribi. Posolite i pobiberite, potom prelijte limunovim sokom. Pomešajte tri čena belog luka, bosiljak i ruzmarin, maslinovo…
Ribu bi trebalo da jedemo često, kako kažu nutricionisti i lekari. Posebno “belu ribu”, odnosno vrste riba koje su zdravije, te izuzetno pogoduju našem zdravlju. Sam oslić bogat je zdravim masnim kiselinama koje povoljno utiču na naš nervni i kardiovaskularni sistem. Zbog toga se riba i preporučuje kao dobra hrana…
Blaga čorba od oslića nije ljuti, gurmanski specijalitet na kakav obično pomislimo kad spomenu riblju čorbu. Međutim, ne bi ga se postideli ni restorani sa najfinijim jelima! Sastojci: 500 gr hoki oslića500 gr krompira300 gr šargarepe2 krupne glavice luka2 kašike alkoholnog sirćeta3-4 lista lorberaso, biber, suvi začinperšunmaslinovo ulje (po želji)…
Ako ste ljubitelj kombinacije paste i morskih plodova, ovo je pravo jelo za vas! Sastojci: - 500g njoka skuvanih - 600g morskih plodova (može i zamrznutih) - 3-4 sardele (ili incuna) - čen belog luka - 3 supene kašike koncentrata paradajza - 2 dl. belog vina - malo seckanog peršuna…
Sastojci 1 glavica crnog luka 1 paprika 2 šargarepe 1 celer 1 paštnak šoljica graška šoljica boranije 1 šoljica pirinča maslinovo ulje suvi biljni začin so majčina dušica, ruzmarin, bosiljak 2 čena belog luka 600 g oslića 2 kašike brašna i prezli 1 kafena kašičica mlevene paprike peršunov list Priprema…
Sastojci 225 g svežeg kravljeg sira 1/2 šolje tunjevine iz konzerve 50 g majoneza malo bosiljka i ruzmarina biber 100 g prženih badema, lešnika ili susama Priprema 1. U oceđenu tunjevinu stavite usitnjeni kravlji sir i sve dobro promešajte. 2. Ovoj smesi dodajte majonez, začine i biber po želji i…
Sastojci 4 manja brancina, prstohvat soli, 2 kašičice suvog začina, 4 kašike limunovog soka, 4 kašike maslinovog ulja. Za prilog: 200 g kuvanog kukuruza, 200 g kuvanog brokolija, 100 g kuvane šargarepe, pečurke, malo soli, kašika maslinovog ulja. Priprema Ribu očistite, operite i dobro prosušite papirnim ubrusom. Spolja je posolite,…
Sastojci 1 kg oslića2 čena belog lukaglavica crvenog lukakriška hlebajaje Priprema Oslić prokuvajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi, potom odvojte od kostiju i stavite u posudu sa hlebom natopljenim s malo vode. Luk, i crveni i beli, naseckajte sitno, dodajte jaje, posolite i pobiberite po ukusu i…

Možda će vas interesovati i...