Potaž od bundeve i šargarepe

Recept za potaž od bundeve i šargarepe koji ćete uvek praviti

Kada se zaželite tople i kremaste supe - nudimo vam recept za pravi potaž. Recep je za 6 osoba, a vi prilagodine mere ako ima potrebe.

Sastojci:

– 1,5 l vode

– 400 g bundeve (nasečene na kockice)

– 3 šargarepe (isečene na kolutove)

– 2 glavice crnog luka

– so, biber po ukuse

– svež krompir

– 2-3 cena belog luka

Priprema:

Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u šerpu sa 1,5 litara vode i kuvajte 20 do 25 minuta.

Kada se povrće skuva, ocediti nešto više od polovine vode iz kutlače u kojoj je ostalo kuvano povrće.

Uzmite ručni mikser i izmiksajte povrće u pire da dobijete gustu masu (ako nemate ručni mikser, iscedite povrće i izblendajte).

Vratite na šporet, posolite i pobiberite. Čim provri kuvajte još dva minuta, pa sklonite sa šporeta, dodajte seckani svež peršun i beli luk, promešajte i ostavite sa strane.

Po želji možete dodati pavlaku, krutone ili kockice sira,

Možda će vas interesovati i ovo: