Čorba od bundeve sa lavandom

Čorba od bundeve sa lavandom

Sastojci

500 g očišćene bundeve

glavica crnog luka

2 kašike ulja

500 ml supe od povrća

200 ml pavlake

sok od limuna

so, biber

3 kašike šećera

8 cvetova lavande

pola kašičice ruzmarina 

Priprema

1. Bundevu iseći na kocke. Luk oljuštiti, iseckati. Na ulju prodinstati luk, bundevu i ruzmarin. Naliti supom i poklopljeno kuvati 20 minuta.

2. Ručnim mikserom u supi razmutiti bundevu sa lukom i ruzmarinom, pa u tankom mlazu dolivati pavlaku. Pustiti da supa proključa, pa umešati sok od limuna. Začiniti solju i biberom po ukusu i umešati malo šećera.

3. Šećer sipati u šerpicu i staviti na vatru da se karamelizuje. Grančice sa cvetovima lavande staviti na papir za pečenje, ravnomerno ih poprskati polovinom karamelisanog šećera. Sve cvetove okrenuti na drugu stranu, poprskati preostalim karamelom. Sipati u tanjire. Ukrasiti tek karamelisanim cvetovima lavande i, po želji, posuti seckanom šunkom. Odmah služiti.

izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: