Brza plazma torta sa čokoladom i žele bombonama!

Sigurno da ste negde već probali neku od varijanti ove popularne i ukusne torte. Malo je "jača", ali neodoljiva i uvereni smo da ćete je voleti!

Sastojci:

 600 g mlevene plazme

100 g mlevenih oraha

200 g čokolade

2 kašike ulja

200 g šećera u prahu

250 g margarina

2 jajeta

200 ml soka s ukusom pomorandže

300 g sitno iseckanih žele bombona

Priprema:

1. Jaja, margarin i šećer izmiksajte. Dodajte plazmu, orahe i 100 g rendane čokolade.

2. Sipajte sok i dobro "umesite" dok se sve ne sjedini. Stavite plazmu na poslužavnik i oblikujte tortu. Preko nje stavite glazuru od istopljene čokolade (preostalih 100 g) i ulja. Kao alternativa, može da posluži i šlag.

Izvor: Pressonline, Stvarukusa

Šnenokle

Sastojci:

- jaja5 komada

- šećer 6 kašika

- mleko 1 l

- vanil šećer 2 kesice

- brašno 2 kašike

Uputstvo za pripremu:

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca u čvrst šne.

Mleko sipati u šerpu i kuvati ga dok ne proključa. Zatim smanjiti temperaturu, pa kašikom vaditi sneg od belanaca i lagano spuštati u mleko.

Knedle od belanaca kuvati minut sa jedne strane, pa ih lagano okrenuti i kuvati još minut sa druge strane.

Potom ih vaditi rešetkastom kašikom i spuštati u pripremljenu posudu (činiju).

Kada su knedle od belanaca gotove, spremiti krem: umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa dodati brašno i sve dobro umutiti mikserom da se dobije gust krem. Na kraju dodati jednu kutlaču mleka u kome su se kuvale knedle, i sve dobro izmešati.

Dobijenu smesu sipati u preostalo mleko u kome su se kuvale knedle i mešati neprekidno dok se ne zgusne.

Pripremljeni krem preliti preko belanaca, ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider do služenja.

Izvor: Blic žena

Domaće karamele

Sastojci

1 1/4 šolje smeđeg šećera

1 2/3 šolje belog šećera

1 šolja putera1 šolja kukuruznog sirupa (može i med kao zamena, ili šećerni sirup od vode u razmeri voda:šećer=1:2)

1 1/4 šolje slatke pavlake

3/4 šolje punomasnog mleka

2 kašičice ekstrakta od vanile

Priprema

1. Braon i beli šećer stavite u šerpu i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.

2. Kuvati na ringli, povremeno mešajući. Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu. Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.

3. Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na odgovarajuću veličinu.

Izvor: Stvar ukusa

Ledena torta od šljiva

Potrebno je: 

500 g šljiva, 80 g crne čokolade, 50 g kornflejksa, 8 listova crvenog želatina, grančica ruzmarina, 4 kašike tečnog meda, 200 ml soka od grožđa, 250 g nemasnog krem sira i 100 g milerama.

priprema:

1. Čokoladu isecite na krupnije komade i otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Dodajte malo izmrvljen kornflejks i mešajte dok se ne sjedini sa čokoladom. Okrugli kalup prečnika 18 cm obložite masnim papirom, sipajte čokoladni kornflejks i ostavite da se dobro ohladi.

2. Listove želatina otopite u hladnoj vodi. Šljive operite, prepolovite, izvadite koštice i kuvajte ih na umerenoj temperaturi sa ruzmarinom, sokom i medom. Kada šljive omekšaju, sklonite s ringle, izvadite ruzmarin, dodajte oceđen želatin, štapnim mikserom dobro umutite i ostavite da se hladi.

3. Krem sir i jogurt penasto umutite mikserom i pomešajte sa 2/3 pirea od šljiva. Preko čokoladnog kornflejksa prvo sipajte krem sa šljivama, zatim preostzli voćni pire i poravnajte plastičnom lopaticom.

4. Viljuškom malo prošarajte po površini kolača (kao na slici). Tortu ostavite da odstoji u frižideru minimum četiri sata da se sasvim ohladi i stegne. Pre serviranja, isecite na kriške i ukrasite šljivama.

Izvor: Večernje novosti

Osvežavajući sladoled od dinje

Osvežavajuća poslastica zavodljivog ukusa dinje s primesom limuna. Idelano za letnje dane! Prijatno!

Sastojci:

300 ml slatke pavlake

175 g šećera

1 zrela dinja srednje veličine

sok od 1 limuna

Priprema:

1. U šerpi pomešajte šećer i slatku pavlaku. Stavite da proključa i mešajte dok se šećer ne otopi, pa sklonite sa vatre.

2. Skinite koru sa dinje, očistite od semenki i iseckajte na sitne komadiće, pa je stavite u blender zajedno sa sokom od limuna i pasirajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte smesu od slatke pavlake i šećera, pa još malo mutite u blenderu.

3. Smesu sipajte u posude i stavite da odstoji u zamrzivaču preko noći. Služite sa malinama, jer njihov osvežavajući ukus odlično ide uz delikatan ukus dinje.

Izvor: stvarukusa.rs

100 kolača u jednom: Ovo je najlakša i "najpraktičnija" poslastica na svetu!

Tragate za jednostavnim, a ipak ukusnim kolačem čiji su sastojci povoljni, a priprema neodoljivo brza i laka? Onda je ovo pravi recept za vas! Bacite pogled na ovo poslastičarsko "čudo".

Sastojci:

- 200 g omekšalog putera

- 250 g šećera

- 2 veća jaja

- 200 g pavlake

- 300 g brašna

- 3 kašičice praška za pecivo

Priprema:

Mešajte šećer i puter sve dok se lepo ne sjedine, a zatim dodajte jedno, pa drugo jaje, i opet dobro umešajte. Dodajte pavlaku, ponovo izmiksajte. U smesu dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte u homogenu smesu. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 45 minuta ako je pleh širi, a ako je dublji pecite oko sat vremena.

Sva čarolija ove poslastice je što je ona "100 kolača u jednom". Naime, samo uz pomoć jednog dodatka promenićete njen ukus, a najbolja stvar je što po želji možete dodavati baš šta god vam padne na pamet - sitno seckano voće, cimet, kakao, pomorandžinu koru, sitno izlomljenu čokoladu, malo eurokrema, višnje, bademe, orahe, lešmnike, kikiriki puter... Igrajte se sa ovim receptom i uživajte u kolaču uz kafu, čaj ili čašu soka od pomorandže. Prijatno!

Izvor: Pressonline

Prženi sladoled

Možda su letnji dani idealni za brze poslastice oko kojih nema muke, ali ipak svaki trud oko pripreme ovog neodoljivog slatkiša isplatiće vam se! Obradujte porodicu i prijatelje neverovatno ukusnim dezertom - prženim sladoledom! Prijatno!

Dezert kome je nemoguće odoleti: Prženi sladoled

Sastojci:

- 500 g sladoleda po želji

- 50 g oštrog brašna

- 1 jaje

- 50 g prezli

- 200 ml slatke pavlake

- voće za serviranje uz sladoled (po želji) 

Priprema:

Kašikom za sladoled oblikujte kugle od  zamrznutog sladoleda. Vratite ih ponovo u zamrzivač kako bi se dodatno stvrdle. Takve, dobro, dobro zamrznute kugle, uvaljajte u brašno, potom u razmućeno jajo i na kraju u prezle. Ponovo ih stavite u zamrzivač, dok čekate da se duboko ulje za prženje zagreje. Ubacite kugle u duboko ulje na kratko, tek toliko da porumene, a ne rastope se. 

Prženi sladoled služiti uz šlag od slatke pavlake i sitno anrezane banane i jagode. Prijatno!

Izvor: Pressonline

Brza torta sa bananama i keksom

Sastojci

250 g prah šećera

250 g margarina

250 g mlevenog keksa

4 kisele jabuke izrendane bez kore

5 banana

4 kesice šlaga

Priprema

Margarin umutite s prah šećerom. Dodajte mleveni keks, narendane jabuke i 3 izgnječene banane. Formirajte tortu od polovine mase. U sredinu stavite iseckane 2 banane i preko toga drugi deo mase. Odozgo ukrasite umućenim šlagom.

Izvor: Stvar ukusa

Snikers torta koja se ne peče!

Idealna letnja poslastica jeste ona oko koje nema mnogo muke i ne oduzima puno vremena - dakle nema pečenja ni kora, a ipak je neodoljivo ukusna, kremasta i sočna. Snikers torta je baš takva. Ako volite ove popularne čokoladice, budite sigurni da će ovaj dezert osvojiti vaše srce! Prijatno!

Sastojci: 

 - 5 žumanaca

- 5 belanaca

- 5 kašika šećera

- pola l slatke pavlake

- 300 g neljuštenog kikirikija

- 150 g čokolade za kuvanje

- maslac, mleko 

Priprema:

1. Žumance miksajte sve dok ne dobijete smesu, pa posudu sa žumancima stavite iznad pare na najmanje 4 minuta, uz neprestano mešanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.

2. U međuvremenu umutite slatku pavlaku u sneg. Belanca takođe istucite u čvrst sneg, pa u njih neizmenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca. Sve vreme balgo mešajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru. 

4. Krenite sa slaganjem slojeva torte - na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija.

5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač.

Izvor: Zadovoljna.hr

Sočna baklava sa pistaćima

Ako volite ovu tradicionalnu poslasticu, donosimo vam recept za još lepšu, sočniju i neobičniju baklavu. Prijatno!

Sastojci:

- 450 g pistaća

- pola kašičice cimeta

- 450 g prezli

- 200 g otopljenog maslaca

- 16 kora savijača prepolovljenih na pola (ukupno 32)

Za sirup:

- 3 šoljice šećera

- 180 g meda

- 2 kašike limunovog soka

Priprema: 

Pomešajte pistaće, cimet i prezle.

Podmažite pleh sa malo maslaca.

Poređajte deset listova za savijaču jedan preko drugog u pleh, ali svaku koru premažite maslacem. Pospite četvrtinom smese sa pistaćima, pa preko toga stavite još četiri kore i premažite maslacem.

Dodajte još četvrtinu smese sa pistaćima i preko porešajte još četiri kore. Premažite maslacem i pospite ostatkom pistaća, cimeta i prezli. Preko toga položite još deset listova savijače, i svaki premažite maslacem. 

Zatim isecite na rombove i pecite sat vremena u prethodno azgrejanoj rerni na 180 stepeni.

U međuvremenu napravite sirup. U loncu pomešajte šećer, med i šoljicu i po vode. Ostavite da provri, i kuvajte na laganoj vatri još par minuta. Dodajte limunov sok. Kada se sirup ohladi, prelijte ga preko tople baklave.

Ostvite da odstoji preko noći!

Izvor: Gastro.hr

Najbolji domaći sladoled od čokolade

Sladoled je svima omiljena poslastica leti, a ovaj čokoladni recept će vas osvojiti! Napravite najkremastiji i najukusniji sladoled, baš kao iz poslastičarnice! Prijatno!

Sastojci: 

- 200 g tamne čokolade

- 5 žumanaca

 - pola šoljice šećera

- 500 ml mleka

Priprema:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumance i šećer. Nakon što ste dobro izmiksali žumance, postepeno dodajte i mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u manju šerpu, pa dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa sklonite sa vatre pre nego što provri. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, pa prebacite u zamrznutu limenu posudu, koju ste nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja je već lagano očvrsla i brzo je promešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok potpuno ne očvrsne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje komadića leda i dobićete preukusan kremasti sladoled.

Izvor: Zadovoljna.hr

Letnji koh

Sastojci

6 jaja

12 kašika griza

6 kašika šećera

kesica vanilin-šećera

nekoliko kapi limuna

250 g voća po želji (malline, jagode, breskve,višnje...)

½ l mleka

Priprema

1. Umutite belanca sa nekoliko kapi limuna i dodajte kašiku šećera. Umutite žumanca sa preostalim šećerom i spojite sa snegom od belanaca. Umešajte griz, dodajte voće i sipajte upodmazan pleh.

2. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok koh ne dobije zlatnožutu boju.

3. Zagrejte mleko sa kesicom vanilin-šećera i prelijte vrućim mlekom vruć kolač. Poslužite ohlađeno.

Izvor: Stvar ukusa

Brzo i lako: Čokoladna torta koja se ne peče

Ako volite ukus čokolade, a nemate vremena za pečenje kora, napravite brzo i lako ukusnu čokoladnu tortu.

Sastojci:

1 l mleka

10 kašika šećera

3 pudinga od vanile

300 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

500 ml slatke pavlake

keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smjese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

Izvor: minimagazin.info

Spremite savršene knedle sa šljivama

Šljive su stigle! Ovo je pravi trenutak da se zasladite knedlama!

Sastojci:

• 500-600 g krompira

• 2 jaja

• 7-8 kašika brašna

• 4 kašike griza

• 24 manje šljive bez koštica

• Šolja hlebnih mrvica

• 100 g putera

• 2-3 kašike šećera

Priprema:

Skuvajte krompir i dobro ga izgnječite viljuškom. U krompir dodajte jaja a potom postepeno dodajte brašno i jednu kašiku griza dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Šljive operite i očistite od koštica, a na mesto gde su bile koštice stavite malo šećera. Svaku šljivu obložite komadima testa i oblikujte knedle.

Ubacite knedle u kipuću vodu i kuvajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Knedle kuvajte u nekoliko tura.Dok se knedle kuvaju u tiganju pomešajte puter i hlebne mrvice i lagano propržite.

Kuvane knedle uvaljajte u prethodno ohlađene mrvice i poslužite.

Izvor: Prva.rs

Zapečena testenina sa piletinom

Sastojci

350 g makarona

so 

500 g pilećih fileta 

so, biber 

veza mladog crnog luka 

2 kašike maslinovog ulja

250 ml bujona

200 ml slatke pavlake

250 g mini-paradajza

100 g izrendanog ementalera 

1/2 veze peršuna, sitno seckanog

Priprema

1. Testeninu skuvati u posoljenoj vodi, a zatim je ocediti.

2. Pileće filete oprati, prosušiti u krpi, pa iseći na kockice, a zatim posoliti i pobiberiti. Mladi crni luk očistiti, oprati i sitno iseći. Maslinovo ulje zagrejati u tiganju, pa na njemu propržiti meso tako da ravnomerno porumeni sa svih strana, zatim dodati luk i sve zajedno dinstati. Doliti supu (bujon) i slatku pavlaku, pa ostaviti da prokuva, a zatim kuvati na tihoj vatri 6 minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

3. Mini-paradajz oprati, očistiti i iseći, pa ga zajedno sa testeninom dodati mesu i pomešati. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sipati u dublji pleh, posuti ementalerom i peći 15–20 minuta.

4. Izvaditi pleh iz rerne i posuti iseckanim peršunom, a zatim toplo servirati.

Brzi čizkejk u čaši

Ako volite preukusni čizkejk (a malo je onih koji ga ne vole), ali vas priprema ovog kolača zamara, evo idealnog rešenja - poslužite ga u čaši! Spreman je za najviše 10 minuta, a ukus je jednako dobar kao i kod onog "pravog". Prijatno! Šta čekate? Navalite!

Sastojci za podlogu:

- 50 g mlevenog keksa (najbolje plazma)

- 25 g putera 

Za krem:

 - 100 g pavlake

- 50 g nelsanog krem sira

- 75 g slatke pavlake

- 2-3 kašike šećera u prahu

Za preliv:

- 250 g jagoda, malina ili višanja

- 2 kašike šećera

- malo limunovog soka

Priprema:

Pomešajte mleveni keks i puter rastopljen na sobnoj temperaturi . Smesu raspodelite na dno tri staklene čaše ili činijice. Ostavite u frižideru da se stegne i ohladi dok pripremate ostatak.

Slatku pavlaku izmiksajte sa šećerom u prahu dok ne nastane čvrtsa smesa, potom dodajte izmešanu pavlaku i krem sir. Sve nežno mešajte dok se ne sjedini. Po potrebi dodajte još šećera. Krem dodajte na pripremlejnu podlogu od keksa i ponovo sve vratite u frižider.

Jagode ili voće koje ste izabrali iseckajte na sitno, prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok i kuvajte na veoma laganoj vatri pet do deset minuta uz neprestano mešanje. Smesu ostaviti da se ohladi, a potom je prelijte preko krema. Vratite ponovo u frižider da se ohladi, pa po želji narendajte malo čokolade.

Izvor: Pressonline

SPREMAN ZA DVA MINUTA: Čokoladni kolač u šolji!

Ako vam se baš sada jede nešto slatko, a iz vaše kuhinje, idealno rešenje je brzi, čokoladni kolač gotov za pet minuta! Sve sastojke verovatno već imate, pa se bacite na pripremu istog! Skuvajte kafu i bacite se na gledanje dobrog filma! Prijatno!

Sastojci:

- 4 kašike brašna

- 2 kašike šećera

- 2 kašike kakao praha

- 1 jaje

- 3 kašike mleka

- kašika ulja

- ekstrakt vanile

- kašičica likera od višnje ili čokolade (po želji)

- 2 kašike sitno izlomljene čokolade (nije obavezna) 

Priprema:

Staviti suve sastojke u malu posudu (brašno, šećer, kakao). Dodajte jaje i promešajte. Dodajte ulje, mleko, eksrtakt vanile i po želji kašičicu likera. Energično mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju dodajte i komadiće čokolade. Posudicu ubacite u mikrotalasnu na 3 minuta na maksimalnoj temperaturi. Kolač je gotov. Služite uz kafu i sok. Prijatno!

Izvor: Pressonline

Sladoled torta od banana i kikiriki putera

Ova tortica je savršen dezert za vrele, letnje dane, garantujemo! Lagana, slatka, kremasta i sočna oduševiće vaše čulo ukusa, i uvrstiće se na redovan meni u vašoj kuhinji. Prijatno!

Potrebno je: 

 - 1/4 šolje neslanog blanširanog kikirikija

- 100 gr mlevenog keksa

- 60 g otopljenog putera

- 2 kašike meda

- 8 velikih žumanaca

- 3/4 šolje šećera

- 1 ispasirana banana, i 1 za ukrašavanje

- prstohvat soli

- 1 šolja slatke pavlake

- 2 kašičice likera od lešnika, kokosa ili čokolade

- 3/4 šolje kikiriki putera

Priprema:

Blanširani kikiriki dobro sameljite, pa ga pomešajte sa mlevenim keksom, otopljenim puterom i medom. Od toga zamesite "testo", koje ne treba da bude gnjecavo, ali ne sme ni da bude previše suvo. Po potrebi dodajte još malo meda, ili sipajte nekolko kašika gaziranog soka od narandže.

Dobijeno testo utisnite u okrugli kalup čije ste ivice prethodno obavili providnom folijom. Stavite u frižider, dok pravite ostatak kolača.

Za sladoled pomešajte žumanca, 1/2 šolje šećera, pire od banane, liker i prstohvat soli. Ovo mešavinu kuvajte na pari 8-10 minuta, ili dok ne postane gušća. Sklonite sa ringle, pa u dobijeni krem dodajte umućenu slatku pavlaku sa preostalim šećerom. Nemojte jako mešati, nego lagano spojite dve smese. Na kraju dodajte otopljeni kiiriki puter, pa dobijeni krem sipajte preko kore u kalup za čizkejk. Sve stavite u zamrzivač na najmanje 7 sati.

Kada je gotovo, izvadite iz kalupa, i ukrasite čokoladom i parčićima banane.

Izvor: torteikolaci.com

Kolač sa kajsijama

Sastojci:

- jaja4

- šećer100 g

- margarin 150 g

- mleko3 kašike

- brašno 250 g

- prašak za pecivo 1/2 kesice

- kajsije 300 g

- vanilin šećer1 kesica

- griz2 kašike

- šećer u prahu za posipanje

Uputstvo za pripremu:

Pleh(35x25) premazati margarinom,pa posuti grizom.

Zatim oprane i iseckane kajsije složiti preko griza.

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.Dodati mleko i omekšali margarin.Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve zajedno sjedinti.Smesu sipati preko voća,pa sve staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200°C,dok ne porumeni,a u mojoj rerni je to bilo petnaest minuta.Ostaviti kolač da se ohladi,pa ga seći na kocke i servirati tako da voće dođe gore.Posuti šećerom u prahu.

izvor: Super recepti

Predivni sladoled keksići!

Ovo je idealno letnjo posluženje - sladoled kolačići su veoma neobični i ukusni, a prave se lako i brzo! Prijatno!

Sastojci:

 - 600 g svežih ili smrznutih malina, jagoda ili borovnica

- jedan limun

- 75 g šećera

- kesica vanilin šećera

- 250 g neslanog krem sira

- 200 ml slatke pavlake

- 30 keksića po izboru

Priprema:

 Voće u blenderu izmiksajte sa šećerom, vanilom, sokom i rendanom korom od limuna. Potom smesi dodajte krem sir i dobro umutite mikserom, a zatim varjačom umešajte šlag umućen od slatke pavlake.

Sladoled sipajte u plitku posudu i stavite da odstoji u zamrzivaču minimum četiri sata, promešajte na svakih 30 minuta.

Potom, na svaki keksk nanesite kašičicu sladoleda, poklopite drugim keksom i malo pritisnite. Gotovo!

Izvor: Pressonline