Obrazovno-naučni kanal ASAP sajens zaokružio je nedavno istraživanje koje navodi da, uprkos tome što je neverovatno skupa, organska hrana nije bolja za vaše zdravlje, a u nekim slučajevima se zbog nje možete razboleti. ASAP prenosi: “Postoji mala zabluda. Naime, većina konzumenata smatra da organske farme ne koriste pesticide. Na farmama…
Nova studija sa Kembridža otkriva da je varijacija gena MC4R ono što izaziva sklonost ka masnoj hrani, a koja može da pomogne u razumevanju gojaznosti. Nova studija sprovedena na Kembridžu otkriva da svaka stota osoba ima defekat u genu melanokorintski 4 receptor (MC4R) zbog kojeg vole masnu hranu, a izbegavaju…
Pored sode bikarbone,jabukovo sirćejednostavno morate imati u kući ili na putu u svakom momentu. On deluje bolje od lekova, a pri tome je 100% prirodan preparat. Evo kako možete da iskoristite jabukovo sirće: 1. Neutralizuje mirise Ako se u vašoj kući oseća neprijatan miris koji nikako da nestane, stavite malu…
Osim što štedi vreme i ubrzava proces pripreme, ekspres lonac takođe, čuva ukus, miris i prehrambenu vrednost namirnice EKSPRES lonac umnogome je olakšao kuvanje jela i postao omiljena sprava u kuhinji bez koje se danas ne može zamisliti pripremanje nekih kulinarskih majstorija. Osim što štedi vreme i ubrzava proces pripreme,…
Pogledajte koji su to predmeti 1. Drveni kuhinjski pribor – do 5 godina ili ... kada na svojih kašikama, hvataljkama za salatu ili daskama primetite pukotine, promene boja ili osetite da je površina na delovima nepovratno omekšala. Ne zaboravite da je drvo porozni materijal koji upija mirise, vlagu, ali i…
Sve namirnice imaju rok trajanja, saznajte koliko dugo možete da ih držite u frižideru. Ako ste ikada bili zagledani u ponor frižidera i razmišljali da li je sigurno zadržati ili baciti određenu namirnicu, mi imamo odgovor. Evo koliko dugo možete držati određene namirnice u frižideru: Police frižidera Mleko - 5…
Da bi jelo bilo ukusno i da ga možemo pripremiti kako treba, važno je tačno izmeriti sve sastojke koje ćemo koristiti za pripremu. Pre nego počnemo istraživati nova jela, pažljivo proučimo recept. Kada su nabavljeni svi potrebni sastojci i oprema, možemo početi. Ako pri ruci nemamo merna pomagala, za neka…
Med se koristi u raznim kulturama širom sveta poslednjih 2.500 godina. Dok su brojne zdravstvene prednosti meda uvrstile ga kao bitan element tradicionalne medicine, naučnici takođe istražuju koristi povezane za modernu medicinu, naročito kada je u pitanju lečenje rana. Šta med čini tako popularnim širom sveta? Najverovatnije je to lakoća…
Šopska salata je bugarsko nacionalno jelo. Ime je dobila po plemenu Šopi koje je živelo u blizini Sofije.Glavni sastojci salate su paradajz, krastavaci, sirova ili pečena paprika, luk, peršun, so, sok od limuna ili sirće, ulje i masni slani sir. Srpska salata sadrži sve ovo povrće, samo nema sir. Izvor:…
Ljudi koji (pre)brzo jedu, uzimaju velike zalogaje i brzo gutaju pa pljuvačka i enzimi ne stignu da 'podmažu' hranu i razlome je na manje delove pre nego što dospe u želudac. Kada brzo jedemo takođe gutamo mnogo vazduha, što može izazvati gasove i nadutost. Međutim, pre svega, posledica brzog jedenja…
Večita diskusija o tome da li je organska hrana zdravija od konvencionalne pokrenula je mnoga istraživanja, koja su pokazala iznenađujuće rezultate. Prva grupa različitih istraživanja najpre se bavila razlikom u ukusu između ove dve vrste namirnica. Kako bi proverili da li je organska hrana ukusnija od konvencionalne, istraživači sa Univerziteta…
Poznato je da određene namirnice mogu biti štetne, ali da li ste znali da i kuhinjsko posuđe može biti opasno po zdravlje? Hrana je dobra samo ako je spremljena u bezbednoj posudi ili tiganju. Zarad sprečavanja da se materijali koji nisu bezbedni nađu u prodaji, Administracija hrane i lekova iz…

Možda će vas interesovati i...