Kada nabavite zečiju džigericu (ako je ne iskoristite za punjenje pečenog zeca) donosimo vam ovaj jednostavan i brz recept za paštetu od zečije džigerice koji će vas oduševiti. Najbolje ide uz prepečeni hleb kao predjelo, ali i kao večera.
Recept za peštetu od zečije džigerice
Sastojci
300g zečije džigerice (ovo ne mora da bude tačna mera. Ovoliko teže otpilike džigerice od 2 prosečna zeca)
1 veća glavica crnog luka
3 čena belog luka
čašica brendija
100g maslaca
1 tvrdo kuvano jaje
1 kašikica senfa
2 lista lovora
malo ruzmarina
so, biber
Priprema
Sitno naseckani crni luk dobro izdinstajte, da skroz smekša. Odmah stavite i lovorov list i malo ruzmarina da se dinstaju sa lukom.
Dodajte džigericu i sve zajedno dinstajte još nekih nekih 10-ak minuta, a nakon toga dodajte i naseckani beli luk i začiniti solju i biberom. Dinstajte još 2,3 minuta da beli luk pusti ukuse i sklonite sa ringle. Izvadite listove lovora.
U blender stavite jaje, senf, izdinstan luk i džigericu, a u tiganj ubacite maslac da se "opere" dno tiganja. Kada se maslac otopi prespite sve u blender.
Izblendajte sve zajedno, tako da dobijete glatku smesu. Prebacite u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.
Ako paštetu nećete jesti odmah, možete otopiti još malo maslaca i preliti paštetu u činiji, tek toliko da se uhvati "korica" odgore što će sprečiti da se pašteta suši.