Evo ga jedan zdrav, lagan i ukusan obrok. Ako ste na dijeti samo izbacite slaninu iz recepta i imate jedan niskokaloričan, a fin ručak. Sastojci (za 4 osobe) 5 kom. bosiljka100 g crvenog luka2 kom. bibera10 kom. peršuna1/2 kg pilećih grudi5 g ruzmarina3 g soli200 g šampinjona10 g senfa100 g…
Donosimo vam recept za jedno jednotavno jelo koje se oslanja na istočnjačku kuhinju. Kao i sva jela azijske kuhinje, brzo je gotovo, lako se pravi, a pleni ukusom. Sastojci za 2 osobe: 5 kom. bibera200 g paprike100 g oraha600 g pilećeg filea5 g soli100 ml soja sosa Priprema: Izdinstajte iseckane…
Prva stvar koja se obično isklјučuje na dijeti sa malo uglјenih hidrata je testenina. I to je ono što mnogima najviše fali. Pa, danas ću sa vama podeliti recept za keto testenine koji će vam otvoriti potpuno novi svet testenina sa malo uglјenih hidrata. Tako da više ne morate propuštati…
Ako želite da se okušate u spremanju tradicionalih jela istočnjačke kuhinje, u ovom lsučaju japanske, nudimo vam recept koji nij ebaš jednostavan, ali uz malo strpljenja možete postati masjtori u pravljenju sušija. Sastojci (za 2 osobe): 1 kom. avokada50 g bambusove podloge150 g pirinča100 g krem sira150 g lososa15 ml…
Ovo je jelo idealno za radni dan kada nemate puno vremena, a opet zadovoljiće sve vaše apetite za ukusnim i obilnim oborokom. Sastojci puter, za podmazivanje 250g testenine "penne" 1 luk, krupno naseckan 3 komada filea belog mesa, bez kožice, isečen na tanke trake, približno širine malog prsta 1 supena…
Pripremite piletinu na lovački način prema receptu kuvara Silvije Koloke iz serije Kuvaj kao italijan na TV kanalu 24Kitchen. Sastojci: 4 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja4 pileća batka sa karabatkom, uvaljani u obično ili rižino brašno2 zlatna luka šalot, tanko narezana75 g pančete, na kockice1 stabljika celera, tanko narezana1…
Dok ima lepe i mlade koprive možemo uživati u ukusnim, zdravim receptima koji se veoma lako pripremaju. Ove pljeskavice su lagane pa ih možete koristiti i kada ste na dijeti uz sezonsku svežu salatu. Recept je idealan za vegane i vegeterijance i one koji poste. Sastojci: - 250 gr. integralnog…
Tikvice su vrlo praktične za pripremu, jer mogu da se naprave najrazličitija jela, a ima ih tokom cele sezone. Najčešće se jedu punjene ili pohovane, ali mi vam danas donosimo jedan jednostavan recept za tikvice prelivene sirom i pavlakom, pa zapečene u rerni. Lagano i jeftino jelo će vam se…
Ovo je naš današnji predlog za ručak. A šta je uopšte PASTRMAJLIJA? Pastrmajlija je specijalitet iz makedonske narodne kuhinje specifičan za okolinu Štipa. Glavni sastojci ovog jela su testo i meso. Tradicionalno, pastmajlija ima izduženu formu testa na kojem je nadev od seckanih komadića mesa. Ime potiče od makedonske reči…
Za ručak vam predlažemo da napravite ovu testeninu sa belim mesom i spanaćem i ne možete pogrešiti. Testenine su najpoznatije italijansko jelo, a za Karbonare i Bolonjeze nema ko nije čuo. Postoji bezbroj načina da pripremite pastu, a kada želite nešto brzinski, a ipak ukusno onda je testenina sa belim…
Ovo je jedan jednostavan recept koji vam neće oduzeti puno vremena,a dobićete lep ručak za celu porodicu. S obzirom da je zečetina priznata kao jedno od najzdravijih mesa - ovo je i odličan ručak, posebno za ljude sa srčanim problemima. Topla preporuka za ovo jelo. Sastojci (za 4 Osobe) 1…
Za čuveni italijanski specijalitet, osobuko (Ossobuco), nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine. Osobuko je italijanski specijalitet od poprečno rezanih junećih kolenica koje se dinstaju sa belim vinom i začinima. Ako želite da ispoštujete tradiciju, onda servirajte sa palentom, mada prilog možete da birate: pirinač, njoke... Idealno pripremljenomeso je toliko mekano…

Možda će vas interesovati i...