Ako tražite savršen prilog koji će se dopasti i deci i odraslima, ovo je pravi recept za vas! Ovaj pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom (isto ovako možete pripremiti i tikvice: RECEPT) je zlatno-hrskav spolja, mekan iznutra i pun mirisnih začina. Idealan je uz meso, ribu ali i kao samostalan zalogaj uz umak.
Recept za pečeni kromir sa belim lukom i parmezanom
Sastojci:
4 velika krompira (po mogućstvu ruže boje),
1/4 šolje maslinovog ulja,
3 čena belog luka (zgnječena),
1/2 šolje rendanog parmezana,
1 kašičica paprike,
1 kašičica sušenog origana,
1/2 kašičice praha belog i crnog luka,
so i biber po ukusu,
svež peršun za ukras.
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C i pripremite pleh.
Krompir isecite na kriške i potopite u hladnu vodu 20 minuta. Dobro osušite krompir.
Pomešajte sve začine i ulje, pa ih utrljajte u krompir i dobro promešajte da svaki krompir bude obložen smesom.
Poređajte začinjene kromipre u pleh i pecite 40 minuta. Nakon pola sata okrenite krompir.
Po želji pospite svežim peršunom i parmezanom.