Verovatno najlakši način da spremite ribu jeste da je ispečete na crnom luku, a ukus će vas potpuno osvojiti. Ribu prvo je marinirajte kako bi upila sve začine, a onda je ispecite i servirajte sa salatom po izboru. Sastojci: 3 ribe po želji1/2 kašičice soli1/2 kašičice belog luka u prahu1…
Složenac sa sardinama, krompirom i drugim povrćem je jedno od onih ukusnih jela za čije vam spremanje neće trebati puni ni vremena ni znanja. Preukusno jelo preliveno jogurtom i jajima je sočno koje će se dopasti celoj porodici, a ako imate zemljanu posudu obavezno spremajte u njoj jer će ukus…
Za spremanje ribe nekako uvek se nametnu dva načina. Jedan je pečenje u ulju a drugi u rerni koji je i mnogo zdraviji. U ovoj kombinaciji je dodata i kukuruzna palenta (krupno kukuruzno brašno) da bi korica bila malo hrskavija. Na isti način može da se pripremi i oslić. Sastojci:…
Losos u finom sosu najbolje sa slaže sa pečenim krompirom. Sastojci: – 3 kašike maslinovog ulja – 1 kašika limunovog soka – 600 g fileta lososa – 1 kašika suvog biljnog začina Sos: – 25 g maslaca – 1 kašika brašna – 1/2 kašičice šećera – 250 ml mleka –…
Sastojci za 3 Osoba/e 50 ml limunovog soka150 ml maslinovog ulja1500 g ribe5 g peršunovog lista200 g tikvica5 g ruzmarina300 g paprikeZapočni pripremu Očistite ribu spolja i iznutra. Zasecite je je po dužini, posolite i pobiberite. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta,…
SastojciPotrebno je:500 g zamrznutih očišćenih kalamara1 kašika oštrog brašna1 kašika kukuruznog brašna1 kašičica kukuruznog grizamalo solimalo maslinovog ulja PripremaKalamare ostaviti preko noći na sobnoj temperaturi da se odlede, zatim ih oprati i osušiti kuhinjskim papirnim ubrusom.Prženi kalamariU dubokom tanjiru pomešati oštro brašno, kukuruzno brašno, kukuruzni griz i so. U tu…
Jedna fantastična kombinacija. Oslić smo uvaljali u laneno i kukuruzno brašno i tako ga pekli, dobio je nekako poseban i drugačiji šmek, dok je rižoto od šampinjona i pirinča zaokružen neutralnom pavlakom i tako dobio onaj kremasti i izgled i ukus. Sastojci za 4 osobe: 4 oslića bez glave, težina…
Veliki broj ljudi od hobotnice pravi salatu, ali ako ste više za "standardniju" varijantu, ovo je jedan poprilično jednostavan način kako da pripremite hobotnicu sa krompirom u rerni. Potrebno 1 hobotnica (cca 2kg)1,5kg krompira2 glavice crnog luka1 beli luk1,5dcl belog vinaruzmarinlovormaslinovo uljeso, biber Priprema Ja sam uzeo već smrznutu hobotnicu,…
Popularan način pripreme ribe koja sadrži dosta proteina je u slanoj korici, ne samo zbog svog izgleda već i ukusa. Za savršen rezultat pripreme ribe u slanoj korici, važno je poštovati neka pravila i trikove: Korica od soli se priprema od mešavine soli i jaja: na kilogram soli idu dva…
Sastojci 800 g ribe100 g spanaća200 g čeri paradajza3 čena belоg lukabosiljak1 ml limunovog sokaruzmarin20 ml maslinovog uljaso, biberPriprema Operite i očistite ribu, pa je prosušite papirnim ubrusom. Napravite po tri reza na ribi. Posolite i pobiberite, potom prelijte limunovim sokom. Pomešajte tri čena belog luka, bosiljak i ruzmarin, maslinovo…
Ribu bi trebalo da jedemo često, kako kažu nutricionisti i lekari. Posebno “belu ribu”, odnosno vrste riba koje su zdravije, te izuzetno pogoduju našem zdravlju. Sam oslić bogat je zdravim masnim kiselinama koje povoljno utiču na naš nervni i kardiovaskularni sistem. Zbog toga se riba i preporučuje kao dobra hrana…
Blaga čorba od oslića nije ljuti, gurmanski specijalitet na kakav obično pomislimo kad spomenu riblju čorbu. Međutim, ne bi ga se postideli ni restorani sa najfinijim jelima! Sastojci: 500 gr hoki oslića500 gr krompira300 gr šargarepe2 krupne glavice luka2 kašike alkoholnog sirćeta3-4 lista lorberaso, biber, suvi začinperšunmaslinovo ulje (po želji)…

Možda će vas interesovati i...