Sastojci za 4 Osoba/e 1 kom. biberа1 kom. crnog luka450 g celera4 kom. belоg luka50 ml neutralne pavlakemešavine začina1 kom. peršunаso450 g šargarepe Započni pripremuCeler, paštrnak, šargarepu, crni i beli luk isecite na kockice, pa sve povrće stavite u dublji lonac i prelijte sa 2 l vode. Dodajte mešavinu začina,…
SastojciPotrebno je:1 glavica crnog luka1 čen belog luka2 kašike ulja1 veći krompir1 veći šargarepa1 manja glavica celera6 do 7 pečurakapo ukusu peršuna1 kašika brašnapo ukusu sopo ukusu biberpo ukusu suvi biljni začin PripremaPečurke očistiti i iseći na četvrtine ili polovine. Luk iseckati na sitne kockice, posoliti i izdinstati na ulju,…
Sastojci za 4 Osoba/e 5 g aleve parike400 g mlevenog mesa10 g peršunovog lista200 g šargarepe5 g soli200 g tofu sira5 g vegete Započni pripremuU nauljenoj dubljoj šerpi izdinstajte crni luk, potom dodajte mleveno meso i pržite ga nekoliko minuta, nakon toga dodajte 1 l mlake vode, iseckani beli luk,…
Sastojci za 2 Osoba/e 3 g aleve parike400 g algi10 g đumbira1 g miso paste2 kom. peršuna50 g praziluka100 g šargarepe1 ml tamari sosa100 g testenine fusili Započni pripremuZagrejte litar vode do ključanja. U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom. Kada voda proključa, dodajte dve sitno seckane…
Sjajna supa na vašoj trpezi. Da zamenimo malo ove klasične na koje smo navikli. Dodali smo pirinač i spanać i dobili izvrsnu kombinaciju. Sastojci: 1 crni luk1 šargarepa1 paštrnak1 čen belog luka1 koren peršuna1/2 tikvice ( može i ne mora )piletina po izboru1/2 šolje pirinča2 šolje spanaćazačini po ukusuPriprema: Staviti…
Pronašla sam u zamrzivaču celo pakovanje limunske trave, još neotvoreno. Nisam proverila rok trajanja, jer sam se plašila šta ću videti. Nije nam zamrzivač toliko veliki koliko ja mogu da ga natrpam neophodnim namirnicama. Verovatno je da smo se šetkali nekim marketom, naišli na to i po difoltu kupili jer…
Neće proći ni ovaj januar a da vam ja ne pišem o tome kako smo mi Šumakovići počeli da vodimo računa o tome šta jedemo. Nepogrešivo svakog prvog meseca u godini, dođe ta druga ili treća nedelja u kojoj mi shvatimo da ništa normalno nismo pojeli nedeljama unazad, jer praznici,…
Nekako smo navikli da u toku zime kuvamo jela “na kašiku” kako bi se okrepili i ugrejali, ali isto tako i dok su ove velike vrućine prijaju ovako lagane i osvežavajuće čorbice posebno kada se brzo i jednostavno prave. Ova čorbica pripada toj vrsti, lako se i jednostavno prave, a…
Sastojci: ćureće meso1 glavica crnog luka3 šargarepepraziluk2 čena belog luka2 krompiraceler korensobiberKnedle: 2belanca6 kašika grizaso i biber Priprema:Operite meso i stavite da provri u slanoj vodi. Ako je potrebno poskidajte penu.Dodajte povrće (očistiti, oprati i iseckati) i ceo beli luk, neka se krčka na laganoj vatri.Knedle: Ulupajte belanca sa solju,…
Ako želite neku supicu na brzinu, a imate samo malo sastojaka, uglavnom imamo peršun, bilo da je svež ili sušeni, uvek možete napraviti ovu. Veoma lako i jednostavno je prirpemite i uživajte. Sastojci: 2 kašike brašna1 kašika putera4 kašike maslinovog ulja400 ml mleka400 ml vode1 glavica crnog luka1 veza peršunovog…
Ako želite neku supicu na brzinu, a imate samo malo sastojaka, uglavnom imamo peršun, bilo da je svež ili sušeni, uvek možete napraviti ovu. Veoma lako i jednostavno je prirpemite i uživajte. Sastojci: 2 kašike brašna 1 kašika putera 4 kašike maslinovog ulja 400 ml mleka 400 ml vode 1…
Ništa nije ukusnije od domaće čorbice pre ručka. Leblebija je deo porodice biljaka koje spadaju u mahunarke. Zbog svoje visoke nutritivne vrednosti oduvek je bila bitna namirnica u ljudskoj ishrani. Današnje generacije ne znaju toliko o ovoj namirnici koja je u narodu poznata i kao slatki pasulj. Liči na zrno…

Možda će vas interesovati i...