Tortilja sa ćevapom

Sastojci za 4 Osoba/e

3 kom. bibera
200 ml mineralne vode
1000 g junećeg mlevenog mesa
2 kom. sode bikarbone
5 g soli
4 kom. tortilja

Započni pripremu

Pomešajte kiselu vodu sa dve kašičice sode bikarbone, solju i biberom. Dodajte to mlevenom mesu, pa umesite rukama. Ostavite da odstoji u frižideru sat vremena ili preko noći. Oblikujte ga po želji i pecite na gril tiganju. Zagrejte tortilje na tiganju i ubacite ćevape. Servirajte i uživajte u ovom obroku! Prijatno!

izvor:maxi.rs

Taljatele sa spanaćem, lukom i paradajzom

Sastojci za 2 Osoba/e

100 g crnog luka
200 g paprike
200 g spanaća
300 g taljatela

Započni pripremu

Obarite spanać u slanoj vodi. Pripremite taljatele po uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih, dodajte spanać, naseckajte papriku i luk i servirajte. Uživajte u ovom obroku! Prijatno!

izvor:maxi.rs

PASTA SA LIGNJAMA I PARADAJZOM U BELOM VINU

Ova savršena pasta je inspirisana pastom sa baby lignjama i čeri paradajzom koju smo jeli na Italijanskom primorju, bila je pravo uživanje za nepce. Nikada nisam videla tako male lignje, bukvalno su bile veličine kovanice od 1 dinara. Ja sam koristila Frikom smrznute i očišćene lignje, pa ih sekla na kolutove. Krake sam ostavljala čitave. Ako kupujete sveže lignje ili smrznute a ne očišćene, ovde na stranama 59-63 možete da pogledate kako sami da ih očistite. Preporučujem vam da koristite neku od dugih testenina, tipa taljatela ili nečega sličnog.

Sastojci

250g testenine po želji (bez jaja, ukoliko postite)

400g očišćenih lignji

2 paradajza, oljuštena i isečena na kockice

1 čen belog luka

1 glavica crnog luka

5-6 kašika maslinovog ulja

100ml belog vina

svežeg peršuna po želji

so, biber

parmezan za posipanje (izostavite ukoliko postite)

Priprema:

Za testeninu: dva ili tri listra vode sipajte u veliku šerpu i stavite da provri, kada provri dodajte 2 kašičice soli a zatim stavite i testeninu. Kuvajte prema uputstvu sa kesice uz povremeno mešanje.Za to vreme pripremite sos. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk dok ne omekšaju. Lignje isecite na kolutove pa dodajte u izdinstan luk. Pržite dok ne ispari sva tečnost koju su lignje pustile a zatim dodajte paradajz sečen na kockice i belo vino. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok alkohol ne ispari i dok se u tiganju ne stvari fini, kremasti sos od sokova koje su pustili paradajz, lignje i belo vino. Za to vreme, testenina bi trebalo da je gotova. Procedite je pa dodajte u tiganj sa sosom, pržite 5-6 minuta uz stalno mešanje, začinite peršunom, solju i biberom po ukusu i sklonite sa vatre. Servirajte u lep tanjir pa pospite listićima parmezana. Poslužite uz čašu hladnog belog vina.

izvor:milinkuvar.com

Takosi sa piletinom, povrćem i kačkavaljem

Sastojci za 4 Osoba/e

100 g čeri paradajza
20 ml čili sosa
100 g crnog luka
100 g kačkavalja
100 g pavlake
50 g krastavca
5 kom. ljute paprike
20 ml majoneza
500 g pilećeg filea
150 g šargarepe
12 kom. takosa
200 g zelene salate

Započni pripremu

Iseckano pileće meso propržite sa svih strana. Isecite povrće i izrendajte kačkavalj, potom napunite taskose, servirajte i uživajte! Prijatno!

izvor:maxi.rs

Slane palačinke sa piletinom, kiselim krastavcima i paradajzom

Sastojci za 3 Osoba/e

250 g brašna
3 kom. jaja
300 ml mineralne vode
200 g kiselih krastavaca
50 ml majoneza
200 ml mleka
200 g paradajza
400 g pilećeg filea
3 g šećera
5 g soli
20 ml ulja

Započni pripremu

Umutite tri jaja, dodajte kiselu vodu, mleko i ulje. Mešajte uz postepeno dodavanje brašna, pa dodajte malo soli i malo šećera. Kada se zagreje tiganj, stavite malo ulja i možete početi sa pečenjem palačinki. Za to vreme izdinstajte piletinu. Kada piletina bude gotova, stavite je preko palačinke, dodajte iseckani kiseli krastavac, čeri paradajz i umotajte. Servirajte i uživajte u ovom obroku uz majonez! Prijatno!

izvor:maxi.rs

OSSOBUCO SA POVRĆEM

 

Sastojci:

500 g junećeg ossobuco-a

2-3 kašike maslinovog ulja

1 veći crni luk

1 velika šargarepa

1 paprika

1 kašičica soli (ili malo manje)

nekoliko čenova belog luka

30 g putera

1 kašika senfa

1 kašika meda

nekoliko zrna bibera

nekoliko listova lovora

nekoliko grančica sušenog origana

100 ml belog vina

1 paradajz

600 ml bistre pileće ili goveđe supe

palenta malo soli i bibera, komadić putera i nešto parmezana za prilog

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U većoj šerpi koju možete stavljati i u rernu na malo maslinovog ulja kratko propržite krupno sečen luk, šargarepu, papriku, čenove belog luka i so na jakoj vatri. Posle 3-4 minuta izvadite povrće pa u istu šerpu stavite meso da se po nekoliko minuta zapeče sa svake strane. Sada dodajte senf, puter, lovor, biber, origano i pustite da se sve lepo sjedini nekoliko minuta uz mešanje. Nalijte belo vino da fino deglazirate, pa dodajte krupno sečen paradajz, promešajte i nalijte supu. Pokrijte i stavite u rernu na 2 sata. Povremeno pogledajte da li možda treba dodati vode (supe) – krajnji proizvod je sočno meso i skroz ukuvano povrće koje će plivati u tankom sloju safta. Pripremite palentu tako što ćete jednu čašu vode, malo soli i bibera i komad putera staviti da provri, pa dodati pola čaše palente i uz stalno mešanje kuvati dva-tri minuta. Možete dodati i malo parmezana u palentu za još lepši ukus. Na tanjir servirajte palentu, pa preko povrće i saft, pa preko ossobuco. I obavezno probajte sadržaj kosti.

izvor:milinkuvar.com

 

Posno jelo sa pirinčem i paprikama

Sastojci za 2 Osoba/e

5 kom. bibera
30 g brašna
300 kom. paprike
30 ml maslinovog ulja
10 g peršunovog lista
100 g pirinča
50 g senfa

Započni pripremu

Operite, očistite i isecite paprike. Pomešajte brašno, biber, so i senf. Stavite paprike na nauljeni tiganj i propržite ih, potom dodajte prethodno pripremljenu smesu i promešajte. Skuvajte pirinač u slanoj vodi, ocedite ga, posolite i servirajte sa paprikom. Prijatno!

izvor:maxi.rs

CACIO E PEPE ŠPAGETE

Sastojci:

250 g špageta
3 litra vode + 3 kašike soli
Minimum 70 g parmezana ili još bolje pekorino sira
1 kašika sveže mlevenog bibera

Priprema:

Vodu stavite da provri pa dodajte so. Sir narendajte na sitno rende i stavite u činiju. Zatim, u kupiću vodu stavite pastu i kuvajte je onoliko koliko je navedeno na kutiji. Nakon minut dva, kutlačom izvadite malo vode u kojoj se kuva pasta i time prelijte narendani sir i promešajte. Kada je pasta već počela da se kuva, na suv teflonski tiganj stavite sveže samleveni biber i pržite minut-dva da biber pusti arome.

Zatim, u tiganj sa biberom dodajte kutlaču vode u kojoj se kuva pasta pa pustite da tečnost uvri. Tada će već i testenina biti skoro skuvana. Kada je skuvana, testeninu procedite (sačuvajte vodu) i stavite u tiganj sa biberom. Dodajte kutlaču vode od kuvanja pa dodajte i sir koji ste prelili vodom i sve dobro izmešajte. Kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje i povremeno dodavanje po malo vode sve dok ne dobijete špagete u kremastom sosu.

 Na kraju začinite sa malo soli ako je potrebno i servirajte na tanjir posuto parmezanom i začinjeno sa još malo bibera.

izvor:milinkuvar.com

GULAŠ OD LEBLEBIJA

 

Sastojci:

400 g kuvanih leblebija
1 glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 crvena paprika, opciono
1 list lovora
1/2 kašičice dimljene ili obične ljute papirke
1/2 kašičice tucane paprike
so i biber, po ukusu
600 ml vode
1 puna kašika koncentrata od paradajza
100 g Lazarević kobasičica
peršun, za serviranje

Priprema:

Odmah da vam kažem da mene mrzi da leblebije potapam preko noći i kuvam dva sata, tako da olakšam sebi kada god mi trebaju i kupim ljudski teglu skuvanih leblebija. Mislim da se zovu nešto tipa “Oh la la”, ali nemojte me držati za reč i kupite koje god vam odgovaraju. Dakle, 400 g skuvanih i oceđenih leblebija.

Zagrejte maslinovo ulje pa propržite sitno seckani beli i crni luk, nekoliko minuta uz mešanje. Dodajte papriku isečenu na kockice pa opet pržite nekoliko minuta uz mešanje. Dodajte kobasičice koje ste isekli na manje komade i pržite minut-dva uz mešanje.

Dodajte lovorov list i ostale začine, dodajte koncentrat paradajza i leblebije pa sve zalijte vodom i pustite da provri. Smanjite jačinu vatre na srednju pa kuvajte dok ne ispari skoro sva tečnost. Sklonite sa vatre, dočinite ukoliko je potrebno i poslužite!

izvor:milinkuvar.com

Svinjetina sa pomfritom

Sastojci za 2 Osoba/e

4 kom. bibera
400 g krompira
5 g soli
600 g svinjskog filea
 
Započni pripremu
Meso isecite na trake, začinite solju i biberom. Stavite da se prži na malo ulja. Oljuštite krompir, operite ga, osušite krpom i isecite na tanke štapiće za pomfrit. Stavite da se prži u fritezi ili dubljem tiganju na zagrejanom ulju. Kada meso i pomfrit budu gotovi, servirajte i uživajte u ovom obroku! Prijatno!

 

izvor:maxi.rs
 

Pica sa svinjetinom, zeljem, paprikom i paradajzom

Sastojci za 1 Osoba/e

1000 g brašna
100 g crnog luka
2 kom. jaja
200 ml jogurta
1/2 kom. svežeg kvasca
30 ml maslinovog ulja
100 ml mleka
100 ml paradajz sosa
150 g paprike
100 g paradajza
1 kom. praška za pecivo
2 g šećera
2 g soli
200 g svinjskog filea
50 g zelja

Započni pripremu

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite da odstoji barem tri sata u frižideru. Nakon toga razvucite testo i stavite preko paradajz sos, tanke listove svinjetine, iseckani crni luk, papriku, iseckani paradajz i oprane listove zelja. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne dobije rumenu boju, a meso bude pečeno. Servirajte i uživajte u ovom obroku! Prijatno!

Vegeterijanski ćevapi

Sastojci za  Osoba/e

3 kom. bibera
100 g čeri paradajza
1 kom. jaja
50 g prezli
5 g soli
300 g tikvica
20 ml ulja
5 g vegete
100 g zelene salate

Započni pripremu

Izrendajte tikvice i sačekajte da puste sok, potom ih ocedite, pomešajte sa umućenim jajetom, solju, biberom, vegetom i prezalama. Oblikujte ćevape i pecite ih na nauljenom tiganju sa jsvih strana. Operite zelenu salatu, čeri paradajz i servirate. Prijatno!

 

LISNATI ROLAT SA BUNDEVOM I SIROM

 

Sastojci:

1 tabla lisnatog testa, blago odmrznutog

300 g sveže bundeve seckane na kockice

1/4 glavice crnog luka

1 čen belog luka ili malo belog luka u granulama – po ukusu

1 kašičica soli

1/4 kašičice mlevenog bibera

1/2 veze sitno seckanog svežeg peršuna

100 g starijeg sira

50 ml malsinovog ulja

Premazivanje: 1 žumance + 1 kašika mleka + malo soli

Posip: susam

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. A testo koje ste već izvadili iz zamrzivača strpljivo razvucite oklagijom na dobro pobrašnjneoj radnoj površini. Najbolje je da se razvlači dok je još uvek skoro tvrdo i hladno. Trebaće vam 10-ak minuta i malo više snage da to završite ☺

Za fil pomešajte seckanu bundevu, sitno seckani crni luk, beli luk, peršun, mrvljeni sir, maslinovo ulje i začine. Rasporeedite u jednom sloju na razvučeno testo tako da jedna ivica na koju će doći ceo rolat ostane prazna makar 3-4cm. Pažljivo urolajte rolat i prebacite ga na pripremljen pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zatvorite ivice koliko je moguće pa dobro premažite mešavinom žumanceta, mleka i soli. Dobro pospite susamom i zasecite vrhom noža ukoso na nekoliko mesta.

Pecite 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni i služite toplo. A odličnog je ukusa i ohlađeno 

izvor:milinkuvar.com

JAGNJETINA PEČENA U PIVU

Žurim da na brzaka napišem tri rečenice i objavim ovaj tekst, ali mi ne ide. Ne ide jer neke stvari ne možeš da otaljaš, pa sve i da to želiš. Već nekoliko dana se premišljam koji bih to recept mogla da stavim na blog. Da li recept za koktel, da li recept za savršeni smoothie od banane i kivija, da li za pitu zeljanicu, da li samo tekst o nekim finim ljudima…

Nisam svoja ovih dana. Pored onih prijatnih, uživajućih obaveza iskrsle su i neke ne baš mnogo uživajuće. Mrzim ispite i uvek ću ih mrzeti – pretvore me u biljku. Zato sam zaboravila i na jedan od najbitnijih recepata koje sa vama želim da podelim, recept za jagnjetinu pečenu u pivu.

Jednostavno pripremljeno pečenje, lepljivo za prste i dušu. Neodoljivo hrskave korice i magično mekanog mesa ispod nje. Ovaj recept nije moj. Ovaj recept sa vama deli Markova mama, majstor za pripremu jagnjetine.

Pored svega što sam za njenim a i drugim stolovima mogla da okusim, ovako pripremljena jagnjetina spada u TOP 5 jela koje sam ikada jela. Uskrs se bliži, znate šta vam je činiti!

Sastojci:
4kg teška jagnjeća plećka
500ml svetlog piva
so, za dobro usoljavanje
vode da pokrije dno pekača

Priprema:

Uključite rernu na 240˚ stepeni i dobro usolite jagnjetinu. Na dno pekača stavite metalnu rešetku kako bi se meso podjednako peklo sa svih strana. Usoljenu plećku stavite na rešetku u pekaču, sipajte vode da pokrije dno i poklopite.

Pecite 1 sat i 30 minuta, prelijte pivom pa nastavite sa pečenjem na sniženoj temperaturi od oko 215 – 220˚ stepeni još 1 sat. Kada je pečenje gotovo ostavite meso u rerni do služenja kako bi zadržalo temperaturu.

izvor:milinkuvar.com

 

HRSKAVI PILEĆI RAŽNJIĆI

Juče sam nekoliko sati provela u kuhinji. Nije mi ta situacija strana, ali u poslednje vreme imam malo vremena samo za to. Kod mene kuvanje za blog nije samo kuvanje, tu je i fotografisanje koje često oduzima istu količinu vremena kao i samo kuvanje. Ne alim se, samo kažem ☺ Tako sam juče pripremila nekoliko novih recepata koje ću podeliti sa vama ovde. Jedan od njih su ovi super hrskavi pileći ražnjići! Jednostavna i svima poznata stvar samo malo drugačije upakovana!


Belo meso često pohujem, to je jedno od onih guilty jela koje obožavam. Uslovi su da bude hrskavo, dobro začinjeno i sočno – sve u jednom! Ovi ražnjiću su sve to ali su još plus i lepši na oko ☺ Jednostavni su za pripremu, evo i recepta.

Sastojci:
400 g belog mesa

2 jajeta

2 kašike mleka

100 g brašna

2 šake prezli (koristila sam panko)

1 kašičica tucane ljute paprike

1/2 kašičice dimljene paprike

1 kašičica suvog origana

1/2 kašičice bibera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle pa ga izlupajte. Nemojte preterivati, ne treba da se raspada. Izlupano meso isecite na trakice širine 3 cm. Posolite sa obe strane i ostavite da odstoji 10-ak minuta. Za to vreme u većoj činiji pomešajte brašno, prezle, so, biber, tucanu i dimljenu papriku i origano. U odvojenoj posudi viljuškom izmutite jaja sa mlekom i malo soli.

Meso zatim navucite na ražnjiće kao kada pravite lepezu od papira. Zatim meso dobro uvaljajte u brašno, pa u jaja pa ponovo u brašno. Pržite na dobro zagrejanom ulju ali ne na najjačoj temperaturi, već nekoj srednjoj. Po 4-5 minuta je dovoljno po strani. Poslužite ih uz salatu i sos po želji.

izvor:milinkuvar.com

Kumru

Sastojci za 1 Osoba/e

250 g kobasica
100 g paradajza
150 g kravljeg sira
2 kom. zemičke

Započni pripremu

Isecite zemičku na pola i malo je zapecite s obe strane. Isecite kobasicu na tanke trake i ispržite je na malo ulja. Stavite u zemičku iseckani paradajz, sir i kobasicu. Servirajte i uživajte u ovom obroku! Prijatno!

izvor:maxi.rs

BIFTEK SA ESPRESO KAFOM U SOSU OD CRVENOG VINA SA KREMOM OD KROMPIRA

U divnim danima kada M. i ja zajedno osmišljavamo dnevni meni, često se desi da M. preuzme varjaču i istera me iz kuhinje. Zapravo, sama sebe isteram iz kuhinje da on ne bi imao osećaj da sam tu da bih ga proveravala i smarala… nego se lepo, nonšalantno i ženstveno povučem u drugu prostoriju sa osmehom na licu, srećna što dižem sve četri u vis a vreme je pripreme ručka ♫

Kako vreme zajedničkog života odmiče tako je dragi sve spretniji i slobodniji u kuhinji… Ponekad me uhvati i objašnjava mi neke kuhinjske stvari koje bi trebalo da znam, a ja ih ne znam – nikad čula! Te slojevi bakra, te gril tiganji, te oštrenje noževa, te mariniranje mesa, te ovo te ono. Svašta čovek zna, čoveče! I da budem potpuno iskrena, volim taj osećaj da on zna stvari koje ja ne znam jer negde potajno ni ne želim da ih znam…više volim da kad zatreba odem do dragog, poljubim ga po sred čela i pitam ga šta mi treba, trenutno iskoristim to brzo stečeno znanje pa ga šarmantno zaboravim…i tako u krug!

Ovu predivnost koju vidite na slici je M. jednog divnog dana pronašao na youtube-u i rešio da mi spremi za ručak. Snimak je iz emisije Exploziv za koju je šef iz restorana Trač spremio ovaj specijalitet. Sve smo imali u kući, nije bio potrebe za dodatnom kupovinom. Biftek nam je omiljen za spremanje, pire krompir najlepši uz meso, duet slatkastog sosa i ludih začina – stvar je bila jasna! I naravno da je M. modifikovao recept i napravio ga po sopstevnom ukusu, pa vam ga tako i prenosimo 

Sastojci za 2 osobe:

300-3500g junećeg bifteka (2 komada debljine 3-4cm)

2 kašičice mlevene espreso kafe (ili kafe koju imate u kući)

1 kašičica gorkog kakao praha

1/2 kašičice mlevene ljute paprike

1/2 kašičice cimeta

sos:

oko 100 ml crvenog vina

štap cimeta

2 kašike smeđeg šećera

jedan do dva karanfilića

i na vrh noža muskatnog oraščića

krema od krompira:

4-5 manjih krompira

1/2 l mleka (ili onoliko koliko je potrebno da pokrije krompir u manjoj šerpi)

malo soli

Priprema:

Prvo oljuštite krompir i isecite na kocke, stavite u manju šerpu pa prelijte mlekom i stavite da se kuva. Kada je krompir negde pri kraju kuvanja počnite sa pripremom ostalih sastojaka.

Dakle,u odvojenu malu šerpu ulijte vino i ostale sastojke za sos. Kuvajte, povremeno mešajući dok se sos ne zgusne.

Na tanjiru pomešajte sastojke za meso: espreso kafu, kakao, ljutu papriku i cimet. Komade bifteka uvaljajte u tu mešavinu ali samo sa bočnih strana. Zagrejte teflonski tiganj na srednju temperaturu sa 2-3 kašike maslinovog ulja. Kada je ulje zagrejano komade bifteka stavite na tiganj, pržite 3-4 minuta pa okrenite i drugu stranu pržite još toliko. Sa ovim vremenom prženja trebalo bi da dobijete srednje pečeni biftek. Ako želite potpuno pečeni biftek produžite pečenje za 3-4 minuta.

Kuvani krompir sada posolite i izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom tako da dobijete kremu ređu od običnog pire krompira.

Sada sve servirajte: na tanjir sipajte 2-3 kašike sosa od vina, položite komad pečenog bifteka isečenog na pola i dodajte 3-4 kašike kreme od krompira. Uživajte!

izvor:milinkuvar.com

 

Piletina i čili sosu

 

Sastojci:

piletina ( krilca, bataci, karabataci ili iskošteni delovi belog mesa) kod mene je to bio skoro popunjen pleh od rerne, jedno kilogram ipo
začini ( 1 ravna kašika suvog začina, na kvrh kašičice soli, pola kašičice bibera, pola kašičice belog luka u prahu, kašika sušenog prešunovog lista, kašičica karija, pola kašičice kurkume, 1 kašičica crvene, mlevene paprike, 1 puna kašika kukuruznog brašna, ne palente, brašna )
50 ml čili sosa
50 ml kečapa
50 ml paradajz soka
1 kašičica čilija u prahu
60 gr maslaca + 65 gr maslaca
malo soli


Priprema:

Razdvojiti batake od karabataka ako nisu razdvojeni.

Pomešati sve začine i brašno i izmešati.

Posuti po piletini celu smesu začina i dobro izmešati, da ta mešavina prodje svuda.

Ostaviti dok se rerna zagreje.

U pleh staviti papir za pečenje pa na njega naseckati 65 gr maslaca.

Na maslac poslagati komade piletine i staviti da se peku. Dole staviti deo sa kožicom.

Posle 45 minuta okrenuti i peći još 30 minuta ili dok ne bude dovoljno rumeno po vašem ukusu.

Predlog za ručak – krmenadle, šampinjoni, kukuruz

Evo još jednog priloga za ukusan ručak. Sastoji se od pohovanih krmenadli, rižota sa šampinjonima i saalte od pavlake ili sirnog namaza sa kukuruzom šećercem.

Sastojci:

600 gr iskoštenih krmenadli
2 jaja + 2 – 3 kašike mleka
brašno i mrvice za pohovanje
200 gr šampinjona
šolja od 250ml pirinča / riže
veća konzerva kukuruza šećerca
400 gr kisele pavlake
so i biber

Priprema:

Krmenadle tanko izlupati pa posoliti i pobiberiti.

Spremiti brašno, umutiti jaje sa mlekom i mrvice.

Zagrejati “s prsta” ulja u tiganju pa valjati krmenadle u brašno, jaje pa u mrvice i na srednjoj vatri peći.

Dok se krmenadle peku na rende izrendati šampinjone na listiće odmah u manju šerpu.

Predlog za rucak - krmenadle, sampinjoni, kukuruz

Posoliti, dodati otprilike malu čašicu ulja i dve čašice vode i ostaviti da se kuvaju.

Pirinač oprati i ocediti.

Dok stavite drugu turu krmenadli da se peče i šampinjoni su gotovi pa dodati pirinač i naliti dve 2 šolje vode.

Po želji možete dodati začine koje volite. Ostaviti pirinač da se kuva uz mešanje, na srednjoj vatri 15 minuta.

Smanjiti vatru, dodati još malo ulja, za jednu rakijsku čašicu, doliti vode ako je potrebno i nastaviti kuvanje još 5 minuta. Nemojte dolivati mnogo vode nego sad po malo. Posle 20 minuta skloniti pirinač sa vatre i poklopiti ga.

Za salatu od kukuruza jednostavno umešajte kukuruz, pavlaku so i biber i sve dobro sjedinite.

Ostavite u frižider do služenja, pre služenja opet promešajte.

To je to. Prijatno!

izvor:domacirecepti.net

 

Pečeni krompir sa krem sirom i lososom

Sastojci za 4 Osoba/e

50 g krem sira
400 g krompira
150 g lososa
 
Započni pripremu
Operite krompire srednje veličine. Zatim ih pecite neoljuštene u rerni. Nakon 30 minuta izvadite krompire, zasecite ih i namažite krem sir ili sirni namaz po vašem izboru. Preko sira dodajte sitno iseckane komade lososa.
izvor:maxi.rs