Klasična musaka od krompira za svaku priliku

Klasična musaka - jelo od mesa i krompira za svaku priliku

Klasična musaka od krompira i mesa uvek dobro prolazi i svi je vole. Uz neku finu salatu, malo kajmaka ili kisele pavlake.

Sastojci

- 1,500 kg. krompira
- 1 glavica luka (300 gr.)
- 2 čena belog luka
- 600 gr. mlevenog mesa
- 150 ml. ulja
- so, biber
- 1 kašika sitne crvene paprike
- 1 kašika brašna
- peršunovo lišće
- 250 ml. mleka
- 4 jaja
- 200 gr. kisele pavlake

Priprema:

Iseckajte luk pa ga prodinstajte na ulju, pred kraj dodajte i beli luk. Potom mleveno meso, so, biber.

Sve ukupno krčkajte deset minuta, sklonite sa ringle i dodajte sitnu crvenu papriku i iseckano peršunovo lišće.

Isecite krompir na tanke kolutove, malo posolite i dodajte kašiku brašna. Posudu u kojoj ćete peći namažite uljem i ređajte krompir u krug.

Stavite jedan deo mesa, potom krompir, meso, krompir. Umutite mleko, jaja, pavlaku, malo posolite i prelijte preko musake.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko 40 minuta.

{vembed Y=mNUQugsQVBc}

Prijatno!

Izvor: serpica.net

Možda će vas interesovati i ovo: