Ruska salata

Kako da vam ruska salata ostane sveža i ukusna i par dana: Nikako ne dodvajte OVAJ SASTOJAK

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze! Obično se jede uz pečenje, ali može da se maže na hleb, da se puni testo i služi kao predjelo... Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim.

Ali, ako želite da vaša ruska salata ostane sveža i ukusna i nekoliko dana, predlažemo vam da umesto kisleih krastavaca stavite kukuruz i celer kao zamenu.

Sastojci:

200 g krompira
150 g graška
200 g šargarepe
50 g kukuruza šećerca
50 g korena celera
1 kašika Vegete
svežeg peršuna
200 g šunkarice
285 g majoneza

Priprema:

Krompir, šargarepu i celer isecite na kockice, kao i šunku. U šerpu sipajte 1l vode i stavite mešavinu začina, pa stavite šargarepu, krompir, grašak, celer i kukuruz.

Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci. Nikako ne prelivajte hladnom vodom. U činiju u kojoj ćete servirati stavite majonez, pa dodajte hladno povrće i šunku. Dobro promešajte.

Možda će vas interesovati i ovo: