GORDON REMZI SAVETUJE KAKO DA SPREMITE RIBU: Ovako je jedu u poznatim restoranima, a ključ je u aromatičnim nadevima

GORDON REMZI SAVETUJE KAKO DA SPREMITE RIBU: Ovako je jedu u poznatim restoranima, a ključ je u aromatičnim nadevima

Naš današnji predlog za ručak je riba po receptu Gordona Remzija.

Kada spremaju ribu kod kuće, svi je uglavnom prave na isti način, pohuju je ili peku u rernu. Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima, a opet želite da budete sigurni kako će jelo ispasti savšreno,naš predlog je recept za ribu Gordona Remzija. On preko fileta riba sipa proprženi paradajz i luk, a onda i aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.

Sastojci:

2 fileta ribe po želji
so, biber
maslinovo ulje
100 g čeri paradajza
1/2 crnog luka
svež bosiljak
1 veza peršuna
3 parčeta tost hleba
50 g parmezana

Priprema:

Filete ribe posolite i pobiberite, pa propržite minut sa svake strane u tiganju koji ste malo nauljili. Izvadite je, pa u istom tiganju propžite čeri isečen na polutke i sitno seckani crni luk.

Kada povrće omekša dodajte seckani bosiljak. Ostavite još minuta, pa sipajte na tanjir. U blenderu usitnite hleb, peršun i parmezan.

Filete ribe stavite u tepsiju, pa preko sipajte smesu sa povrćem, a onda bogato pospite smesom sa hlebom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 6 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: