Teleći ragu

Teleći ragu

ZA 4 osobe potrebno je:

500 g telećeg mesa, 

8 šargarepa, 1 limun, 

4 struka praziluka, 

1 glavica crnog luka, 

1 zrno karanfilčića, 

150 g šampinjona, 

1 kašika skrobnog brašna, 

1 dl krem pavlake, 

1 kašika sitno seckanog peršuna, 

ulje, so i biber.

Priprema

Narendajte koru od limuna i iscedite sok. Isecite meso na sitnije komade, stavite u šerpu, prelijte sokom od limuna i litrom hladne vode i zagrejte do ključanja. Očistite šargarepe, praziluk i crni luk. Stavite karanfilčić u glavicu crnog luka. Kada voda u šerpi sa mesom proključa, uklonite penu sa površine i dodajte očišćeno povrće. Poklopite i kuvajte dok meso potpuno ne omekša. Posolite i pobiberite po želji. Kuvano meso i povrće iscedite i stavite u činiju. Sačuvajte čorbicu. Očistite, sitno naseckajte i kratko prodinstajte šampinjone u tiganju sa malo ulja, na umerenoj temperaturi, pa prelijte preko mesa i povrća. U manjoj šerpi pomešajte skrobno brašno sa 2 kašike hladne vode, dodajte 1,5 dl sačuvane čorbice, rendanu limunovu koru i pavlaku i kuvajte 2 minuta na umerenoj temperaturi, stalno mešajući. Sosom prelijte meso, pospite seckanim peršunom i poslužite dok je toplo.

Izvor: Novosti

Možda će vas interesovati i ovo: