NOVO NA VAŠOJ TRPEZI: Irski gulaš sa pečurkama
Foto: Shutterstock/Ilustracija

NOVO NA VAŠOJ TRPEZI: Irski gulaš sa pečurkama

Napravite malo drugačije jelo za svoje ukućane. I oni i vi ćete biti oduševljeni kakav ukus ovaj gulaš ima.

Potrebno je:

300 g bukovača
300 g šampinjona
300 g junetine
1 crni luk
2 šargarepe
500 ml piva
3 kašike brašna
1 kašičica soli
na vrh kašičice bibera
2 lovorova lista
malo šećera
1 kašika vegete
6 kašika ulja
malo peršuna

Priprema

U veću šerpu naspite 3 kašike ulja i stavite da se zagreje. Oljuštite luk, sitno ga isecite i stavite kratko da se prži na ulju. Dodajte luku šargarepu koju ste očistili i isekli na kolutove. Pospite sve sa vrlo malo šećera, i uz neprestano mešanje pržite samo da postane staklasto.

Gotovo povrće izvadite, dodajte preostalo ulje i kratko pržite meso koje ste prethodno isekli na kocke i uvaljali u smesu od jedne kašike brašna malo soli i bibera. Kada je meso porumenelo pospite ga sa preostalim brašnom pa naspite pola litre piva i sve dobro promešajte da se lepo sjedini i da nema grudvica.

U šerpu vratite luk i šargarepu, dodajte lovorov list, vegetu i peršun, pa naspite oko litru vode. Dobro sve promešajte i na laganoj vatri kuvajte oko 2 sata dok meso skroz ne omekani. Ako je potrebno povremeno podlite sa malo vode.

Kad se meso skuvalo dodajte na krupno isečene pečurke i još malo začina po ukusu (so, biber, peršun, vegeta, ljuta paprika)sve krčkajte 20 min i poslužite Irski gulaš sa prilogom po želji. Odlično ide sa pire krompirom, testeninom…

Izvor: erecepti.com

Možda će vas interesovati i ovo: