Kisela čorba sa mesom
Photo: Shutterstock

Kisela čorba sa mesom

Idealna čorba za tmurne jesenje dane.

Sastojci ua kiselu čorbu:

– 200 g pilećeg mesa sa kostima

– 300 g junećih rebara

– 200 g svinjskog mesa

– 2 glavice crnog luka

– 2 šargarepe

– 1 manji koren celera

– 1 paškanat

– peršun

– malo ulja

– suvi biljni začin

– 1 žumance

– malo soli

– 2 dl kisele pavlake

– limunov sok

Priprema kisele čorbe:

Luk iseckati na kockice, a šargarepu, celer i paškanat iseći na kolutove.

Meso takođe iseckati kockice.

Izdinstati povrće, zatim dodati meso. Naliti vodom, dodati začine i ostaviti da se krčka lagano na umerenoj temperaturi.

Kuvano meso možete odvojiti od kostiju, po želji.

Na kraju dodati iseckan peršun, još začiniti po ukusu.

Izmutiti žumance i kiselu pavlaku i postepeno dodavati čorbi, a zatim dodati i sok od limuna, pa dobro promešati.

Poslužiti uz prepečen hleb.

Izvor: N1

Možda će vas interesovati i ovo: