Gulaš sa suvim šljivama

Gulaš sa suvim šljivama

Sastojci (4 porcije)

5 g aleve parike
350 g crnog luka
10  brašna
200 l crnog vina
50 l paradajz pirea
so, biber
1,5 kg goveđeg mesa
4 kom. belоg luka
100  suvih šljiva
250  šampinjona
5  začinskog bilja
10 l ulja

Priprema

U loncu izdinstajte crni luk isečen na sitne kockice, potom dodajte šampinjone i meso isečeno na kocke (koje ste prethodno uvaljali u brašno).

Nakon 15 minuta dinstanja dodajte paradajz pire, suve šljive, beli luk i začine.

Prelijte gulaš vinom i vodom, te ga kuvajte na slaboj vatri oko 90 minuta, uz povremeno mešanje. 

Servirajte pripremljeni gulaš uz pirinač ili kuvani krompir.

Izvor: maxi.rs

Možda će vas interesovati i ovo: