Šopska salata

Šopska salata - Salata bez koje se ne može zamisliti svečani ručak na našoj trpezi

Šopska salata je toliko bogata i ukusna da je ljudi često prave ne samo kao salatu, već i kao kompletan ručak.

Krastavci, paprika, paradajz, luk i slani sir su kombinacija koja ide uz gotovo svako jelo od mesa. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi da ga pravilno iseckate i začinite. Uverite se i da salata ima dovoljno sira da je pokrije i da je povrće koje koristite sveže. Na kraju dobro ohladite i poslužite.

Sastojci

3 paradajza
2 sveža krastavca
2 paprike
150 grama slanog sira/fete
1 ljubičasti luk
maslinovo ulje
sirćeta
svež peršun
so biber

Priprema

Paprike, paradajz i krastavce isecite na kockice iste veličine. Luk isecite na kolutove i male kockice.

Stavite sve sastojke u duboku posudu. Začinite ga dodavanjem soli, bibera, maslinovog ulja, malo sirćeta i peršuna.

Salatu nemojte previše soliti jer je sir koji ćete naribati dosta slan. Dobro ohladite salatu pre sledećeg koraka.

Narendajte slani sir po izboru ili feta sir i pomešajte sa salatom.

Možda će vas interesovati i ovo: