Salata od krompira, krastavca i rotkvica

Salata od krompira, krastavca i rotkvica

Sastojci

800 g kuvanog krompira

1 glavica crvenog luka

1 veza rotkvica

1 krastavac

4 kašike ulja

3 kašike vinskog sirćeta

1 kašika senfa

so, biber, šećer

1 bareno jaje

Priprema

1. Operite krompir i u ljusci ga kuvajte 25 minuta. Očistite crveni luk i isecite ga na kolutove. Operite povrće. Rotkvice i krastavac isecite na kolutove. Sve sastojke pomešajte u činiji.

2. Za dresing izmešajte ulje i sirće. Dodajte senf, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera.

3. Ocedite krompir, sačekajte da se prohladi pa ga oljuštite i isecite na kriške. Dodajte povrću, prelijte dresingom i sve sjedinite. Pokrivenu salatu ostavite u frižideru sat vremena da se hladi.

4. Rasporedite salatu u činije, dodajte po četvrtinu barenog jajeta i po želji pospite iseckanim vlašcem.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: