Slani rolat: Idealno hladno predjelo
Slani rolat: Idealno hladno predjelo

Slani rolat: Idealno hladno predjelo

Brzo se sprema, još brže pojede!

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike ulja
  • 75g pšenicnog brašna
  • 6 kašika vode
  • 1 kašicica soli

Za fil:

  • 300g sitnog sira
  • 200g kisele pavlake
  • 250g barene šunke
  • 100g kiselih krastavaca
  • 100g putera
  • 100g trapista

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca u posebne posude. Belanca umutite u čvrst sneg.

Žumanca penasto umutite uz postepeno dodavanje preostalih sastojaka: brašna, vode, ulja, praška za pecivo i soli. U umućenu smesu od žumanaca dodajte belanca, pažljivo varjacom umešajte.

Smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pecenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (bez otvaranja rerne) oko 15 minuta.

Pečenu koru stavite na vlažnu pamucnu krpu i uvijte kao rolat.

U činiju stavite sitan sir, kiselu pavlaku, puter, sitno iseckanu barenu šunku i kisele krastavce, sve dobro izmešajte i napravite nadev.

Rolat odvijte iz krpe, premažite nadevom i zatim ponovo uvijte u rolat. Ostavite na hladnom da se stegne.

Rolat premažite sitnim sirom, pospite rendanim parmezanom, isecite na kolutove i servirajte na tanjir.

Možda će vas interesovati i ovo: