Riblje pljeskavice
Photo: Shutterstock

Riblje pljeskavice: Ručak gotov začas

Prave se jednostavno i brzo, a svi ih obožavaju.

Sastojci:

1 kg bele ribe,

200 g griza,

100 g sredine hleba,

5 čena belog luka,

1 krompir,

1 kašika prezli,

mirođija,

peršun,

biber,

so.

Priprema:

Ribu očistite, operite, pa skuvajte. Kad je riba kuvana prohladite je i odstranite kosti, pa sameljite na mašini za meso dva puta.

Dodajte na sitno izrendan krompir kome ste odstranili vodu. Zatim dodajte beli luk, hleb, mirođiju i peršun. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ostavite da odstoji oko 20 minuta.

Oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u griz i pecite na vrelom ulju.

Možda će vas interesovati i ovo: