Deverika pečena u rerni

Deverika pečena u rerni

Potrebno je:

• 1,5 do 2 kg ribe deverike
• glavica crnog luka
• veza lista peršuna
• začin od sušenog povrća
• ulјe

Priprema:

Ribu dobro očistiti od krlјušti (od repa ka glavi), izvaditi utrobu, oprati i obrisati suvom krpom. Nožem zarezati na svaka dva centimetra ukoso prema repu. Zatim ribu posuti začinom. Luk iseckati i pomešati sa seckanim peršunom, pa nadevom puniti ribe i slagati u pleh obložen alumofolijom.

Preliti ribe ulјem i peći u rerni 45 minuta na 200 stepeni, da porumene.

Ovaj jednostavan i brz recept za lјubitelјe rečne ribe dobili smo od beograđanina, strasnog pecaroša, Jugoslava Milisavlјevića.

Deverika je ukusna i jeftina riba. Može se naći kod alasa. Najbolјe je kupiti već očišćenu.

Izvor: Politika

 

Možda će vas interesovati i ovo: