Piletina sa ruzmarinom i pomorandžama

Piletina sa ruzmarinom i pomorandžama

Piletinu možete spremiti na zaista hiljadu načina, ali ovde vam donosimo recept koji će ući u "stalnu postavku" jela u vašem domu.

Potrebno:

1/2 pomorandže sa korom,

3 čena belog luka,

1 kašika lišća svežeg ruzmarina,

6 kašika maslinovog ulja,

2 kašike crnog vina,

1 kašika meda,

1 celo pile isečeno na 8 delova,

so, biber, aleva paprika

 Priprema:

Pomorandžu, ruzmarin, sirće, ulje, med, so , biber i alevu papriku pomešajte u blenderu, dok se pomorandža ne usitni na male komade.

Piletinu začinite solju i biberom, pa onda svako parče umočite u napravljenu marinadu.

Meso poređajte u plastičnu posudu, prelijte viškom marinade i ostavite da odstoji u frižideru 2-8 sati.

Na tiganju ili na roštilju pržite meso dok ne dobije lepu braon boju.

Služite toplo, sa krompirom i ukrašeno komadima pomorandže.

Možda će vas interesovati i ovo: