Pastirska pita

Pastirska pita

Potrebno:

200 g krompira, 400 g mešanog mlevenog mesa, 2 šargarepe, 2 glavice crnog luka, kašika paradajz pirea, 100 ml paradajz soka, 50 g nastruganog kačkavalja, kašika maslaca, 40 ml mleka, biber, malo muskatnog oraha, so

Priprema:

Oljušteni krompir kuvajte u posoljenoj vodi, procedite i izgnječite. Dodajte mu mleko i maslac, pa posolite, pobiberite i umešajte nastrugani muskatni orah. Seckani crni luk i mleveno meso kratko propržite. Dodajte kocke šargarepe i još malo pržite. Umešajte paradajz pire i kratko dinstajte. Sipajte paradajz sok, posolite i pobiberite. Smesu od mesa preručite u podmazani okrugli kalup, odozgo rasporedite pire i pospite nastruganim kačkavaljem. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni

Možda će vas interesovati i ovo: