Lepinje punjene kobasicom i sirom
izvor: index,hr

Lepinje punjene kobasicom i sirom

Jelo gotovo za tili čas, a idealno za doručak, večeru, da se ponese na izlet ili slično. Ako koristite pikantnu kobasicu biće još i bolje :)

Sastojci

350 grama običnog brašna
200 ml mlake vode
15 grama svežeg kvasca
so
kobasica i sir

Priprema

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi i ostavite nekoliko minuta da se aktivira. Stavite brašno i so u činiju i polako sipajte mešavinu vode i kvasca.

Zamesiti testo i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Testo podelite na manje ili veće loptice, u zavisnosti od toga koliko velike želite da napravite lepinje. Napunite sitno isečenom kobasicom i sirom.

Svaku lopticu testa razvaljajte rukama i pržite na malo ulja u zagrejanom tiganju na srednjoj vatri dok obe strane ne porumene.

Možda će vas interesovati i ovo: