Mafini sa belom čokoladom

Mafini sa belom čokoladom

Ukusni mafini su preliveni slasnim kremom s belom čokoladom.

Sastojci

Za ganače:

365 g bele čokolade

2,65 dl slatke pavlake

 Za testo:

125 g putera

125 g šećera

prstohvat soli

2 jajeta

250 g brašna

kesica vanilin šećera

2 kašičice praška za pecivo

1,25 dl mleka

3 kašike kakaoa

I još:

65 g žumanaca

375 g maskarponea (neslani sir)

45 g svežeg sira

Priprema

1.  Za ganače prvo naseckajte belu cokoladu. Zakuvajte 0,65 dl slatke pavlake, sklonite s ringle pa u njoj rastopite belu cokoladu. Ostavite preko noći u frižideru.

2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter, šećer i so mutite mikserom 3 minuta. Dodajte jaja pa mutite još 2 minuta. Zatim dodajte brašno, vanilin-šećer i prašak za pecivo kašiku po kašiku. Dodajte mleko i mutite dok se masa ne ujednači. Papirne korpice stavite u kalupe za ma ne. Testo podelite na dva jednaka dela. U jedan deo umešajte kakao, zatim ga prošarajte svetlim testom, stavite u korpice i pecite oko pola sata.

3. Preostalu čokoladu rastopite u posudi uronjenoj u vruću vodu, sklonite s ringle, umešajte 0,4 dl slatke pavlake i kremasto ulupajte (da čokolada ostane mlaka). Žumanca ulupajte do svetložute boje i polako dodajte u mus. Od preostale slatke pavlake umutite šlag, umešajte ga u mus i stavite na pola sata u frižider.

4. Pomešajte maskarpone, sveži sir i 140 g ganačea, pa mutite mikserom 5 sekundi. Dodajte 300 g musa i dobro izmešajte. Poslastičarskim špricem ukrasite mafine i dekorišite po želji.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: