CUPCAKES SA FROSTINGOM OD KREMASTOG SIRNOG NAMAZA

CUPCAKES SA FROSTINGOM OD KREMASTOG SIRNOG NAMAZA

Cupcakes su pre nekoliko godina definitivno doživeli svoju ekspanziju ovde kod nas. I sama sam ih pravila mnogo puta jer sam bila opsednuta time da dobijem savršeno mekanu i sočnu teksturu testa i izbalansiran frosting koji treba da ima dosta slasti ali ne sme da bude pretežak.

Nije to baš tako jednostavno, pravo da vam kažem. Isprobala sam mnogo različitih varijanti i mnogo puta ostala razočarana. Recept koji vam danas predstavljam rezultat je višegodišnjeg isprobavanja, pa verujem da će vam sigurno biti koristan.

Biskvit je takav da ga možete lako dopuniti voćem, čokoladom ili drugim dodacima a frosting možete i bojiti i dodatno zgusniti ukoliko je potrebno. Ja volim kad je mekši, ali to možda nije dobro rešenje ako želite da kolače nosite po višim temperaturama jer se lako topi. Napisaću vam mere za čvršći krem pa vi ispratite uputstva i biće sve kako treba ?

Sastojci:

80 g Meggle Premium putera, sobne temperature
160 g šećera
1 kašika ekstrakta vanile
1 jaje
180 g kiselog mleka
180 g brašna T400 meko
1 kašičica praška za pecivo

Frosting:

120 g Meggle Premium putera, sobne temperature
120 g Meggle Crème Blanche Classic sirnog namaza
½ kašičice ekstrakta vanile
Prstohvat soli
350 g šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni a kalup za mafine popunite papirićima za pečenje. Puter penasto umutite sa šećerom zatim dodajte jaje, ekstrakt vanile i kiselo mleko pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i mutite da se sjedini. Napunite ⅔ kalupa i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni. Izvadite kolače na žicu za hlađenje i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Kada su kolači ohlađeni, pripremite frosting.

Na početku da vam napomenem nekoliko detalja koji su važni. Sirni namaz i puter treba da budu sobne temperature tj. iste temperature. Ako je jedno od ova dva hladnije, stvoriće vam se grudvice koje nećete moći da rešite. Ne morate baš da pustite da se otope, ali izvadite ih iz frižidera 20-30 minuta ranije.

Šećer u prahu nije uvek isti. Zavisi od proizvođača i nekad će se desiti da vam treba više a nekada manje. Važno je da šećer dodajete postepeno, nemojte da sunete sve odjednom. Ukoliko vam se učini da je fil redak, dodajte još malo šećera postepeno dok ne dibijete gustinu koja vam odgovara.

Dakle, puter i sirni namaz razmutite miskerom na najjačoj brzini da se sjedine pa postepno dodajte šećer u prahu sve vreme muteći na nižoj brzini. Kada dobijete gustinu koja vam odgovara preručite je u dresir kesu i ukrasite ispečene mafine. Odmah ih stavite u frižider.

izvor:milinkuvar.com

Možda će vas interesovati i ovo: