Čokoladni cupcakes sa malinama i bademastim frostingom

Čokoladni cupcakes sa malinama i bademastim frostingom

 

Sastojci:

50g kakao praha
240ml vrele vode
175g brašna
12 g praška za pecivo
1/2 kašičice soli
125g putera, na sobnoj temperaturi
2 jajeta
120g šećera
70g šećera u prahu
120g smrznutih malina
50g omekšalog putera
oko 200g šećera u prahu
3 kašika mleka
1/2 kašičice arome badema

Priprema:

Prelijte kakao vrelom vodom, sjedinite i ostavite da odstoji 20 minuta. U drugoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. U trećoj posudi penasto umutite puter sa šećerom i šećerom u prahu pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje (muteći konstantno). Dodajte i mešavinu brašna, mutite tek toliko da se sjedine. Dodajte kakao smesu pa mutite dok se ne dobije glatka i fina smesa pa umešajte i maline. Postavite papirne korpice u pleh za mafine. Napunite ih skoro do vrha i pecite na 190 stepeni, u zagrejanoj rerni, 20 minuta. Dok se peku pripremite frosting. Omekšali puter mutite mikserom dok ne pobeli i ne postane penast. Postepeno dodavati šećer i mleko sve dok ne dobijete kremastu masu koja je dovoljno gusta da ne spada sa kašike. Na kraju umešajte i aromu badema. Ukoliko je potrebno dodajte još šećera ili još mleka da doterate gustinu. Kada su cupcakes pečeni izvadite ih iz rerne i ohladite. Ohlađene kolačiće ukrasite frostingom i ukrasnim jestivim perlicama.

izvor:milinkuvar.com

Možda će vas interesovati i ovo: