Naučite kako da sami pravilno uklonite kožu sa pileta

Naučite kako da sami pravilno uklonite kožu sa pileta

Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama.

U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to onda jelo od piletine čini manje masnim i ponekad previše suvim.

Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće u njoj.

Uklanjanje pileće kože nije zahtevan zadatak, ako radite to na pravilan način. Potreban vam je oštar nož, daska i pile koje nije smrznuto.

U slučaju da postoje zaostala pera po koži, najpre njih odstranite, kako ne bi kasnije došla u dodir sa mesom.

Oko nogu i krila postoji deblji potkožni sloj, koji treba da se pažljivo odstrani nožem, a da se ne povredi meso pileta.

Krenite da odstranjujete sloj između kože i mesa lagano zasecajući nožem i na taj način oslobodite kožu. Upravo zbog toga pile treba da bude dobro odleđeno.

Pažljivo ponavljajte ovaj postupak sa svih strana pileta i nakon kraćeg vremena na njemu više neće biti kožice.

Nakon toga, kada je vaše pile očišćeno od kože, možete nastaviti sa daljom pripremom.

Izvor: bonapeti.rs

Možda će vas interesovati i ovo: