Supa s blitvom i pirinčem

Supa s blitvom i pirinčem

Sastojci

1 kg blitve

kašika devičanskog maslinovog ulja

glavica crnog luka

2 stabljike celera

4 čena belog luka

1 l bujona, od povrća ili mesa

pola šolje basmati pirinča

so

biber

sok od limuna

parmezan (za posipanje), po želji

peršun, lovor (po želji)

Priprema

1. Odvojite stabljike i listove blitve, dobro operite i usitnite. Blitvu pomešajte sa iseckanom stabljikom celera.

2. Maslinovo ulje zagrejte u dubljoj šerpi i dodajte iseckan crni luk, celer i stabljike blitve. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko tri minuta, a zatim posolite. Kuvajte zatim još tri minuta, pa dodajte beli luk i mešajte još minut. Dodajte bujon, pirinač i biljne začine (sem bibera).

3. Kada supa počne da vri, posolite još ukoliko je potrebno, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da struji 10 minuta.

4. Supi dodajte listove blitve, poklopite i kuvajte još 10 miuta. Supu pobiberite i servirajte s limunovim sokom i parmezanom.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: