Umak sa slaninom i čizburgerom

Umak sa slaninom i čizburgerom

Sastojci 

225g mlevene govedine

8 šniti slanine isečene na krupnije komade

1/2 crnog luka, naseckanog na kockice

1 čen belog luka, naseckanog

120g krem sira, omekšalog

1 kašika Vučester sosa

2 kašike kečapa

1/2 šolje kisele pavlake

1/4 šolje majoneza

1/2 šolje narendane mocarele

1/2 šolje narendanog Čedar sira

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180C.

2. U tiganju propržite mlevenu govedinu, pa je ocedite od masnoće.

3. Pecite slaninu dok ne postane hrskava (ocedite je ali zadržite 1 1/2 kašiku masnoće u tiganju.

4. Dinstajte na umerenoj vatri crni i beli luk u masnoći.

5. U velikoj činiji pomešajte krem sir, kiselu pavlaku, majonez, sir, vučester sos i kečap. Dodajte govedinu, slaninu, crni i beli luk i sve dobro promešajte da se sjedini.

6. Sipajte smesu u posudu za pečenje i pecite u rerni 15-20 minuta. 7. Uživajte.

Možda će vas interesovati i ovo: