Pasulj salata

Pasulj salata

Potrebno:

1/2 kg suhog pasulja (ili 1 kg mladog)

2 glavice luka

bučino ulje

sirće, so i biber po ukusu

 Priprema:

Suvi pasulj namočiti preko noći (mladi pasulj ne treba namakati). Sledeći dan, u lonac s hladnom, posoljenom vodom staviti pasulj i kuvati otprilike sat do sat i po.

Luk narezati na tanke kolutove. Kad je pasulj kuvan, ocediti ga, staviti u činiju i odmah topli začiniti bučinim uljem, sirćetom, dodati luk te po okusu i potrebi pobiberiti i dosoliti. Ostaviti da se ohladi pa poslužiti.

Ovako pripremljena salata može u frižideru stajati par dana. Pasulj salatu možete pripremiti i od konzerviranog pasulja, kojeg treba oprati, pa potom izmešati s lukom, uljem i sirćetom. Ako se priprema od konzerviranog pasulja, salatu pripremiti dan ranije kako bi pasulj "povukao“ sve ukuse.

Možda će vas interesovati i ovo: