Francuska salata

Francuska salata

Potrebno:

1/2 kg Krompira

10 dg selenovog korena

4 šargarepe (cca 20 dg)

peršunov korijen (6 dg)

ulje

sirće

4 kisela krastavca

1 jabuka (10 dg)

20 dg zelenog graška

2 jaja

Sastojci za domaću majonezu:

1/2 litre ulja

1 kašika senfa

sol

prstohvat bibera

prstohvat šećera

Priprema:

U slanoj vodi skuvati Krompir, selenov i peršunov koren i šargarepu. Kada je skuvano sve narežite na sitne kockice i začinite uljem i sirćetom . Takođe narežite na kocke krastavce, jaja i dodajte kuvani zeleni grašak. Sve zajedno dobro pomešati i dodati majonezu.

Priprema domaće majoneze:

Mikserom miješajte 2 žumanca za kašikom senfa, te uz stalno mešanje polako dodavajte kap po kap ulja.  Dodajte so i biber te pred sam kraj limunov sok.

Možda će vas interesovati i ovo: