Ukusno i nesvakidašnje: Pljeskavice od karfiola

Ukusno i nesvakidašnje: Pljeskavice od karfiola

Ukusne lagane pljeskavice, pogodne za vegetarijance ili one koji vode računa o svojoj liniji.

Sastojci:

2 glavice karfiola

3 čena belog luka (usitnjen)

šolja brašna

2 jajeta

150 g kačkavalja

kašika peršuna

1/3 šolje tople vode

na vrh kašičice soli i bibera

maslinovo ulje za prženje

Priprema: 

1. Karfiol obarite u vodi dok ne omekša, oko 5-6 minuta. Ocedite i isperite hladnom vodom. Zatim isecite na sitne komade. 

2. U posebnoj posudi pomešajte karfiol, brašno, beli luk, umućena jaja, narendan tvrdi sir, peršun, so i biber. Dodajte vodu i izmešajte sastojoke dok se ne sjedine. Smesa treba biti dovoljno gusta da se pljeskavice mogu lepo izliti (poput smese za uštipke). Pljeskavice pržite na maslinovom ulju. 

izvor: stvarukusa

Možda će vas interesovati i ovo: