Testenina sa graškom

Testenina sa graškom

Sastojci

3 kašike maslinovog ulja

3 veća seckana čena belog luka

1 seckana ljuta papričica, bez semenki

2 kore limuna

400 g testenine

200 g svežeg ili smrznutog graška

20 g bosiljka

1 kašika  parmezana

Priprema

1. Zagrejte jednu kašiku ulja na tiganju i propržite beli luk i papričicu. Kada dobiju blagu boju, pomešajte sa struganom korom limuna.

2. Skuvajte testeninu, a grašak dodajte u testeninu na poslednjih dva minuta kuvanja. Kad se skuva, ocedite svu vodu, pa u testeninu i grašak sipajte propržen luk, papričicu i koru limuna.

3. Na kraju pospite bosiljkom i dodajte preostalu količinu maslinovog ulja i dobro izmešajte. Odozgo pospite rendanim parmezanom.

Izvor: Strva ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: