Tartar biftek

Tartar biftek

Tartar biftek ili “steak tartare” je klasično jelo koje se priprema od sirovog mesa i služi hladno. Ovo jelo nosi različita imena u različitim zemljama, a ima i nekoliko načina pripreme.

Sastojci (za 2 Porcije)

1 čen belоg luka, 
prstohvat biberа, 
250 g bifteka, 
100 g crnog luka, 
1 kom. ljute paprike, 
prstohvat mlevenog kima
1 jaje, 
10 g kapara, 
10 ml konjaka, 
so

Priprema

Pripremite 250 g bifteka i sameljite ga u mašinici za meso dva puta.

Sitno iseckajte crni i beli luk i jednu malu ljutu papriku.

Pomešajte meso, luk, ljutu papriku, kašičicu mlevenog kima, kašiku sitno iseckanog kapara, jaje, kašičicu senfa, 10 ml konjaka, biber i so, te sve dobro sjedinite.

Pripremljen biftek servirajte na tanjir i služite sa toplim tost hlebom i maslacem.

Možda će vas interesovati i ovo: