Šavarma

Šavarma

Sastojci za 2 Osoba/e

1 kom. biberа
1 g aleve paprike
1 g cimetа
1 g korijandera
1 kom. krastavca
1 g ljute aleve paprike
1 g muskatnog oraha
1 kom. paradajzа
400 g pilećeg filea
1 kom. mlevenog kima
1 g peršunovог lista
1 g so

Započni pripremu

Piletinu isecite na kockice. Izmešajte pola kašičice mlevenog kima, pola kašičice muskatnog oraha, pola kašičice ljute tucane paprike, pola kašičice aleve paprike, pola kašike cimeta, pola kašičice suvog lišća peršuna, pola kašičice bibera, pola kašičice suvog lišča korijandera i pola kašičice soli.

Utrljajte začine u meso i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan meso rasporedite na nauljeni pleh za pečenje. Pecite 15 minuta sa jedne strane, potom okrenite meso i vratite u renu da se dopeče još 10 minuta dok ne porumeni i sa druge strane. Poslužite uz pita hleb koji je sličan našem somunu, bez sredine, sa dvema koricama koje služe kao džep za smeštanje sastojaka u njega. Isecite paradajz i krastavac, koji su neizostavni uz šavarmu, i dodajte mesu. Uživajte u ovom ukusnom obroku!

Prijatno!

izvor:maxi.rs

Možda će vas interesovati i ovo: