Punjena piletina sa šampinjonima

Punjena piletina sa šampinjonima

Evo ga jedan zdrav, lagan i ukusan obrok. Ako ste na dijeti samo izbacite slaninu iz recepta i imate jedan niskokaloričan, a fin ručak.

Sastojci (za 4 osobe)

5 kom. bosiljka
100 g crvenog luka
2 kom. bibera
10 kom. peršuna
1/2 kg pilećih grudi
5 g ruzmarina
3 g soli
200 g šampinjona
10 g senfa
100 g slanine
10 ml ulja

Priprema

Pileći file blago lupanjem stanjite i raširite. Premažite s malo senfa i začinite mešavinom navedenih začina.

Propržite naseckani luk, pa dodajte isekcane šampinjone. Dodajte malo brašna razmućenog u 100 ml vode, posolite, pobiberite i dodajte iseckani peršun.

Napunite pile pripremljenom smesom i zatvorite rupe slaninom. Čačkalicama pričvrstite krajeve. Stavite u nauljeni pleh i stavite piletinu.

Dodajte malo bosiljka i ruzmarina.

Prekrijte alu-folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Potom skonite foliju i pecite dok slanina ne porumeni.

Možda će vas interesovati i ovo: