PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM

POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM: Na starinski način su i danas najukusnije

Savršeno jelo za dane bez mesa - paprike punjene krompirom su jeftino i vrlo zdravo jelo!

Sastojci:

8 paprika
6 krupnih krompira
1 šargarepa
2 paradajza
1 glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
ulje, so i biber
peršun
suvi začin

Priprema:

Očistite paprike od semenki. Krompir, šargarepu i luk oljuštiti i izrendati, pa začiniti po ukusu.

Jedan paradajz usitniti u blenderu pa dodati u ovu smesu, sipati i par kašika ulja pa dobro izmešati.

Puniti svaku papriku i ređati u đuveč - nema potrebe da ih zatvarate, jer krompir neće da nabubri kao pirinač u klasičnim paprikama s mesom.

Ostali paradajz izblendajte pa posolite, dodajte malo šećera, sipajte i malo ulja pa ovu smesu kašikom sipajte oko paprika.

Pecite na temperaturi od 200C stepeni oko sat vremena.

Da paprike ne izgore, povremeno prekrijte pek-papirom.

Izvor:Lepa & srećna

Možda će vas interesovati i ovo: