Piletina sa tikvicama kačkavaljem
Izvor: Youtube / Bayoona

Piletina sa tikvicama kačkavaljem

Savršen spoj krompira, tikvica i piletine!

Sastojci:

600 gr piletine
3 veća krompira
2 tikvice
200 ml grčkog jogurta
20 gr putera
so, biber, suvi začin
seckani peršun
200 gr dimljenog kačkavalja

Priprema:

Isecite pileće grudi po dužini, na deblje trake. Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove. Tikvice možete da ljuštite ili ne - prema želji, a treba ih iseći na deblje kolutove. Kačkavalj isecite na tanke kriške.

Vatrostalnu činiju ili pleh podmažite puterom pa poređajte krompir, zatim piletinu i na kraju tikvice. Svaki red posolite i pobiberite.

Pospite suvim začinom i seckanim peršunom. Zalijte grčkim jogurtom i prekrijte folijom pa pecite u rerni dvadesetak minuta.

Pogledajte da li su tikvice otpustile dovoljno tečnosti da možete da skinete foliju i pečete narednih dvadesetak minuta otkriveno.

Nemojte dozvoliti da se jelo potpuno isuši, ako treba, pokrijte ga ponovo.

Poređajte dimljeni kačkavalj po jelu i vratite u rernu da se zapeče tako da korica bude zlatnožuta.

Pre serviranja ostavite da jelo malo "predahne".

 

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas interesovati i ovo: