Piletina sa medom

Piletina sa medom

Potrebno:

600 g pilećeg filea, 300 g špageta, 100 g šargarepe, 50 g korena celera, 50 g celerovog lista, 20 g cvetnog meda, 1 kašika senfa, 1/2 kašičice bibera, 2 kašike ulja, 2-3 kašike soja sosa, malo soli, 2 kašike seckanog peršuna, 3 kašičice suvog začina

Priprema:

Piletinu narežite na kockice i začinite sa dve kašičice začina i biberom. Senf i med dobro promešajte i njima premažite piletinu. Neka se meso marinira najmanje dva sata. Preostali začin kuvajte oko pet minuta u 300 ml kipuće vode. Mariniranu piletinu ispržite na vrućem ulju. Dodajte na kocke narezano povrće i prelijte sa 150 ml vode, u kojoj se kuvao začin. Nastavite dinstati na blagoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju. Umešajte kuvane špagete, dodajte preostalu vodu sa začinom i soja sos, pa još jednom sve dobro prokuvajte. Kada je gotovo pospite jelo seckanim peršunom i poslužite uz salatu od paradajza.

Izvor: Super recepti

Možda će vas interesovati i ovo: