Pasta Đenoveze
Lesyy / iStock / Thinkstock

Pasta Đenoveze

Pesto, u stvari đenoveze-sos, možete da kupite i gotov, ali – ukus se razlikuje. Pinjole možete da zamenite indijskim orahom, ali – opet se ukus razlikuje.

Sastojci za pastu Đenoveze:

400 g kuvane testenine po izboru
15 g maslaca
60 g bosiljka
40 g pinjola
80 g rendanog parmezana
3 čena drobljenog belog luka
1 dl maslinovog ulja
80 g sveže rendanog parmezana

Priprema paste Đenoveze:

Oko 1 dl vode u kojoj ste kuvali testeninu ostavite sa strane.

Iseckajte bosiljak i pinjole, dodajte parmezan, beli luk i polovinu maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte (može i mikserom ili u multipraktiku).

Dodajte preostalo ulje, sjedinite, posolite i izmešajte.

Zagrejte maslac, dodajte pesto koji ste napravili i kratko mešajte, pa dodajte testeninu i malo vode od kuvanja koju ste odvojili sa strane.

Služite posuto parmezanom.

Izvor: citymagazine.rs

Možda će vas interesovati i ovo: