Mediteranski špageti sa piletinom i crnim maslinama

Mediteranski špageti sa piletinom i crnim maslinama

Sastojci:

- 500 g špageta

- 2 kašičice maslinovog ulja

- 300-400 g pilećeg filea iseckanog na kockice

- so, biber, origano

- 1 glavica crnog luka

- 2 češnja belog luka

- 1 paradajz isečen na kockice

- iseckane crne masline

- šolja i po sosa od paradajza

- 60 g parmezana

Priprema: 

Skuvati špagete i sačuvati pola šolje vode u kojoj su se kuvali.

Na zagrejanom maslinovom ulju ispržite pobiberenu i posoljenu piletinu.

Piletini dodajte crni i beli luk neposredno pre pre nego što bude gotova. Zatim dodajte iseckani paradajz, origano, masline i vodu u kojoj su se kuvale špagete. Ostavite minut da se masa lepo sjedini, sklonite s vatre i zatim dodajte sos od paradajza. 

Prelijte špagete ovom masom i služite ih sa rendanim kačkavaljem ili izmrvljenim feta sirom!

Izvor: Pressonline

Možda će vas interesovati i ovo: