Kentaki piletina

Kentaki piletina

Sastojci

500 g pilećeg belog mesa

250 g margarina

100 g prezli

susam (količina po želji)

250 g rendanog kačkavalja

500 g krompira

mešavina začina

Priprema

1. Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso.

2. U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina.

3. Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljen margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama.

4. Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom.

5. Pecite na 200stepeni oko 40-45 minuta.

Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.

Izvor: Stvar ukusa

 

Možda će vas interesovati i ovo: