Štrudla sa jabukama, makom i suvim grožđem

Štrudla sa jabukama, makom i suvim grožđem

Sastojci za Štrudlu sa jabukama, makom i suvim grožđem

5 g cimetа
300 g jabuka
100 g griza
50 g mlevnog maka
5 kom. praška za pecivo
100 g šećera
50 g šećera u prahu
150 g suvog grožđa
5 kom. vanilin šećera

Priprema Štrudle sa jabukama, makom i suvim grožđem

Izrendajte jabuke i pomešajte ih sa vanilinim šećerom, makom, suvim grožđem i cimetom.

Pomešajte šećer, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo.

Posudu za pečenje premažite maslacem i prekrijte je polovinom mešavine suvih sastojaka.

Potom stavite narendane jabuke sa makom i suvim grožđem i dodajte ostatak sastojaka.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, potom izvadite, dodajte šećer u prahu i servirajte.

Možda će vas interesovati i ovo: