Pileća supa je veoma zdrava jer u sezoni virusa i gripa jača imunitet i daje vam snagu. Pored svih benefita za organizam, ona je i jako ukusna, i retko ko će odbiti tanjir prave domaće supe, pogotovo ako je sa rezancima. Bogata je proteinima dragocenim za organizam, a nije puno…
Da bi meso bilo ukusno i sočno presudni su njegov kvalitet i svežina, a marinada je tu da bi ono bilo savršeno. I upravo ta kombinacija začina pravi razliku. Mariniranje mesa nije tako jednostavno kao što izgleda. Samo "bacanje" raznih začina možda neće uticati na bolji ukus, a ni više…
Većina domaćica rado priprema torte i kolače sa voćem koje je potrebno želirati, poput čizkejka. Neretko se dešava da im takvi slatkiši ne uspeju. Postavlja se pitanje kako da napravimo želirano voće? Odgovor je jednostavan - treba da se pridržavate nekih osnovnih koraka. Torte i kolači ukrašeni na ovaj način…
Jesti napolju, uz upaljen roštilj, uživajući u svakom sunčevom zraku; u dvorištu ili parku. Kada je vreme lepo, nema stvari koju bismo rađe radili! Na roštilju možete pripremiti mnogo više od ražnjića i hamburgera. Na primer grilovano povrće može biti odlična salata ali i ukusno jelo samo po sebi! Riba…
Kako biste efikasnije pripremili obrok, potrebno je da pre početka kuvanja organizujete namirnice za obradu koristeći tehniku mise en place - postavljanje svih neopodnih sastojaka na dohvat ruke. Kod pripreme više različitih jela za isti obrok, isplanirajte vreme i napravite dobar redosled pripreme. Na primer, kolač kome je potrebno 3…
Da ne bismo u kupovinu išli svakodnevno, delimo sa vama savete kako da uštedite na vremenu i novcu i održite svežinu namirnica više dana. Da bi vam limun trajao i po nekoliko nedelja operite ga pod mlazom vode, stavite u čiste tegle, njih napunite vodom, ali ih nemojte zatvarati. Tegle…
Otkrivamo Vam male trikove koji olakšavaju posao u kuhinji, a hranu čine ukusnijom.Najpraktičniji saveti za pripremu obrokaZamolili smo najpoznatije stručnjake iz oblasti kulinarstva da nam otkriju bar neke gastronomske tajne koje primenjuju prilikom pripreme obroka. Ovo su njihovi odgovori: 1. Dejvid Burk (David Burke, Townhouse, New York)Za lakšu i bržu…
Kulinarske savete koji se prenose u porodici generacijski ništa ne može da zameni, ali trikovi i veštine vrsnih kuvara učiniće od vas pravog majstora kuhinje. Profesionalni kuvari brižno čuvaju svoje tajne i dele ih samo sa svojim učenicima. Ipak, neke od ovih tajnih veština se mogu otkriti. Femina je za…
Saznajte kada je ulje dovoljno zagrejano za prženje, kada prilikom kuvanja dodajete suvo začinsko bilje, a kada sveže, kako pripremiti vinaigrette dresing za salate i ispravno kuvati testeninu, kako ukloniti miris belog luka sa ruku... SAVETI DOBRE KULINARSKE PRAKSE 1. Kako biste efikasnije pripremili obrok, potrebno je da pre početka…
Posebno u zimskom periodu u supermarketima volimo da kupujemo salatu u kesi, opranu, iseckanu i spremnu za jelo. U ponudi su razne mešavine (zelena salata, rukola, bebi spanać...), ali - da li su jednako zdrave kao salata koju bismo kupili na pijaci? Nutricionistkinja Karolin Vilijams se pozabavila tim pitanjem i…
Meso je sastavni deo ishrane većine. Bez obzira da li više volite da jedete piletinu, svinjetinu ili govedinu, ove namirnice su odlični izvori proteina, ali i riboflavina, cinka, vitamina B6 i gvožđa. Međutim, meso ima i neke potencijalne zdravstvene rizike. Većina ljudi vodi računa da meso dobro zagreje pre konzumiranja,…
Kad pomislite na tragove od ulja koji ostaju po kuhinji i šporetu od prženja, dođe vam da odustanete od omiljenog obroka. Prženje je popularan način pripreme hrane u mnogim tradicionalnim kuhinjama. Iako pržena hrana nema sjajnu reputaciju među zagovornicima zdravog načina života, zbog ukusnog obroka spremni smo i da zažmurimo…

Možda će vas interesovati i...